Antena Meniu Search
x

Video Guvernul oferă sprijin financiar persoanelor afectate de inundaţii. Premierul a solicitat un bilanţ al pagubelor

Prefecţii au fost somaţi să stea pe teren şi nu în birouri, în următoarele ore. După inundaţiile care au devastat zeci de localităţi, ieri, noi viituri sunt aşteptate în estul ţării. Între timp, premierul vrea un bilanţ cât mai exact al pagubelor. În şedinţa de Guvern de azi, se vor aloca bani pentru cei ce au avut de suferit de pe urma fenomenelor meteo extreme

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 08:58

Vezi și

34 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de inundaţii. Este bilanţul de seara trecută prezentat în şedinţa în care prefecţii au dat raportul primului ministru şi ministrului de interne. Autorităţile locale au fost îndemnate să rămână în continuare pe teren. 

"Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei, în coordonarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, având în vedere că pericolul nu a trecut. Nu cred că mai este nevoie să vă spun că aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la faţa locului", a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Prefecţilor li s-a cerut să identifice, în perioada următoare, spaţii de cazare în cazul în care va fi nevoie de evacuarea sau relocarea oamenilor din calea apelor. Secretarul de stat Raed Arafat a spus, însă, că este dificil de prevăzut unde vor fi probleme în continuare. Un motiv pentru care şi mesajele prin Ro-Alert au venit deseori cu întârziere. "Asta este pentru ca este fenomen now casting si se află despre el tot foarte tarziu de catre ANM", a menţionat Raed Arafat.

Premierul a cerut o situaţie a pagubelor din ţară cât mai rapid

"Trimiteţi la Ministerul Dezvoltării evaluările ca să putem să avem la rectificarea bugetară resurse alocate pentru ceea ce se întâmplă în acest moment", a transmis Flori Cîţu.

Executivul intenţionează să decidă astăzi, în şedinţa de Guvern, alocarea de bani din Fondul de Intervenţie pentru pagubele produse de fenomenele meteo de la începutul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Guvernul oferă sprijin financiar persoanelor afectate de inundaţii. Premierul a solicitat un bilanţ al pagubelor