Antena Meniu Search
x

Halta mistuita de flacari, in Suceava

Misiune extrem de dificila pentru pompierii suceveni, dupa ce un incendiu puternic a izbucnit la o halta din judet. Flacarile s-au inaltat langa firele de inalta tensiune ale caii ferate si exista riscul electrocutarii cu 27 de mii de volti.

Vezi și

Mai mult decat atat, drumul impracticabil a intarziat interventia cu zeci de minute.

Cu autospecialele blocate la doi kilometri de halta, pompierii nu au avut ce sa faca decat sa puna mainile pe cateva galeti si sa faca drumuri repetate la o fantana. In doar cateva minute, insa, flacarile ardeau deja pe o suprafata de 80 de metri patrati si amenintau sa cuprinda si firele de inalta tensiune.

Ca o ultima solutie, pompierii au pus cap la cap mai multe furtunuri si le-au legat la o singura autospeciala. Cand alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta, ei au reusit sa intervina in siguranta.

La fata locului a ajuns si o ambulanta. Medicii i-au acordat primul ajutor unei fete de 17 ani, care si-a salvat fratele mai mic din calea flacarilor. Ea ar fi vrut sa faca focul in soba, dar a aruncat si cu benzina.

“Imobilul era cuprins de flacari pe interior, in camere si la pod in proportie de 70 la suta, iar in afara imobilului exista o victima arsa usor in urma initierii incendiului. In momentul de fata este in afara oricarui pericol, i s-a acordat primul ajutor de catre SMURD”, a declarat maior Danut Vladi, ISU Falticeni.

Copiii erau singuri in cladirea pe care tatal lor, angajat al CFR, a transformat-o in locuinta pentru intreaga familie.

Din pacate, pompierii n-au reusit sa salveze nimic din adapostul oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Halta mistuita de flacari, in Suceava