Antena Meniu Search
x

Hartă uluitoare: Zonele din Italia în care românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate

Românii au cucerit Italia. La nivelul anului 2016 peste 1.150.000 de români trăiau în Peninsula, după un exod masiv care a început în anul 2002 și continuă până în prezent. O hartă postată recent pe internet arată zonele în care românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate. Cu excepția câtorva provincii din nordul Italiei și una din Sicilia, cei plecați din țară s-au stabilit în masă pe tot teritoriul Peninsulei Italice.

Harta românilor din Italia
Harta uluitoare: Zonele din Italia în care românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate - Facebook | Răzvan Luca

Românii au cucerit Italia. La nivelul anului 2016 peste 1.150.000 de români trăiau în Peninsula, după un exod masiv care a început în anul 2002 și continuă până în prezent. O hartă postată recent pe internet arată zonele în care românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate. Cu excepția câtorva provincii din nordul Italiei și una din Sicilia/Apulia, cei plecați din țară s-au stabilit în masă pe tot teritoriul Peninsulei Italice.

Românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate din Italia, depășind comunități istorice precum cele de marocani sau albanezi.

Procesul de imigrație a început imediat după Revoluția Română din 1989, dar adevăratul exod a avut loc după anul 2002, din momentul în care s-au acordat vize pentru turiști. 

Intrarea României în Uniunea Europeană, în 2007, și accesul pe piața unică a muncii a accelerat plecarea românilor, ajungându-se ca, între 2001 și 2011, numărul acestora să crească de 10 ori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Hartă uluitoare: Zonele din Italia în care românii au devenit a doua cea mai numeroasă naționalitate