Antena Meniu Search
x

Iaht esuat in Portul Constanta

Fostul dig genovez din Portul Constanta a fost ultima oprire pentru un navigator neamt. N-a fost decizia lui sa acosteze acolo. Valurile i-au izbit vasul de stanci

Vezi și

Un traseu aparent banal, intre Portul Constanta si Portul Turistic Tomis, a fost ultimul pentru velierul neamtului. Barbatul trecut de a doua tinerete, Hans pe numele sau, a reusit sa-si distruga yahtul de peste 230 de mii de euro dupa ce l-a urcat pe stabilopozii din dreptul Cazinoului.

"Era intuneric, nu am vazut nimic. Am crezut ca e cale libera si am ajuns direct in stanci", a povestit acesta. O greseala l-a facut sa-si duca velierul direct in stanci, curios avand in vedere ca Hans a navigat destul de mult. Neamtul a venit la bordul yahtului sau, pe Dunare, tocmai din Germania, s-a oprit in Delta, la Sulina, iar de acolo a ajuns in Portul Constanta. Aici, autoritatile portuare i-au spus ca poate ramane peste noapte in portul turistic, acolo unde pot fi acostate navele de acest tip.

"E o zona periculoasa pentru oricine vine, cu adancime mica, doi-trei metri, ceea ce e periculos pentru barci", explica Alexandru Micu, specialist navigatie. O clipa de neatentie i-a pus la munca pe scafandri. Minute in sir s-au chinuit sa prinda in chingi velierul, pentru ca o macara sa-l poata scoate din apele involburate.

"Am sunat la compania de asigurari, pentru ca sunt asigurat si financiar nu e nicio problema. Din punct de vedere moral, e o problema, pentru ca nimeni nu te ajuta si te trimite afara din port, in plina noapte, fara pic de lumina", mai spune barbatul.

Marea Neagra si stancile de pe malul falezei din Constanta cu siguranta ii vor aduce cosmaruri turistului german.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Iaht esuat in Portul Constanta