Antena Meniu Search
x

Iepuraşul de Paşte are tolba plină de superstiţii!

Cei care nu prea poftesc la drob, friptură sau cozonaci, poftesc cu siguranţă la surprizele iepuraşului de Paşte. Acesta aduce copiilor cuminţi ouă vopsite în culorile curcubeului, dar şi multe cadouri. Şi nu numai copiilor.

Vezi și

De la an la an, cadoul a devenit tradiţie de Paşte şi toată lumea a pus pe lista de cumpărături în afara de miel, cozonac şi ouă, şi câte un cadou pentru cei dragi. Cei mici cer cadouri, părinţii le cumpără. Cam aşa sună. tradiţia iepuraşului de Paşte.

Aglomeraţia mare i-a ţinut pe iepuraşi blocaţi la cozi. Aşa că pe ultima sută de metri părinţii i-au ajutat. De Paşte, femeile trebuie să aibă măcar o cămaşă nouă, iar bărbaţii o pălărie. De preferat ar fi ca hainele să fie de culoare albă.

Cu sau fără ceva nou, toată lumea trebuie să meargă în noaptea de Înviere spre biserică. Atenţie pe unde călcaţi, însă - tradiţia spune că cine se împiedică în timp ce merge spre slujba de Înviere va avea un an greu şi plin de încercări. Însă, pentru asta, există o. salvare. Lumânarea care a adus lumină de la biserică poate fi aprinsă ori de câte ori necazul bate la uşă.

Ajunşi acasă după slujba de Înviere, creştinii trebuie să ciocnească ouă roşii. Ouăle de Paşte apără de ghinioane, iar coaja lor, îngropată în pământ, apără vitele de deochi. Fetele nemăritate, dacă păstrează cojile, grăbesc căsătoria.

Mai mult, se spune că cele două persoane care ciocnesc ouă roşii în ziua de Paşte se vor întâlni şi pe lumea cealaltă, iar cel al cărui ou s-a spart, ar trebui să-l dăruiască. Pentru noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Iepuraşul de Paşte are tolba plină de superstiţii!