Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase: salvamontiştii români s-au antrenat la înălţime, cu elicoptere SMURD. "Greșelile nu sunt admise"

Imagini spectaculoase în Cheile Galbenului, din Gorj. Zeci de salvatori montani din mai multe județe se antrenează pentru misiunile de salvare cu elicopterul. Prima lecție a fost să stea neclintiți la un metru distanță de elicopterul pregătit pentru decolare. Apoi, au urcat pe troliu și au zburat printre stâncile abrupte. Totul pentru ca în misiunile reale să ştie să acţioneze fără nicio greșeală. 

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 08:14

Vezi și

Elicopterul SMURD survolează, în aceste zile, localitatea Baia de Fier. Salvamontiștii sunt instruiți cum să acționeze în cazul unei misiuni de salvare pe calea aerului. "Ceea ce facem astăzi, cu trolierea, se practică la situații de loc îngust, de abrupt și ceva mult deosebit decât un loc deschis", explică Gabriel Micloș, Salvamont Hunedoara. "Efectuăm manevrele de troliere, unde participă victime și salvator. Sunt salvatori montani din Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Prahova", spune Claudiu Mitrache, Salvamont Gorj.

Trei baze de salvare cu elicoptere SMURD, pentru intervenţii pe munte

Din această vară, vor fi operaționale trei baze de salvare cu elicoptere SMURD. Acestea vor fi destinate doar intervențiilor de pe munte. "Ne pregătim pentru o colaborare aproape fără greșeală, cu navele aeropurtate, în scopul de a fi cât mai eficienți, cât mai rapizi în salvarea de vieți", a precizat Gabriel Micloș, Salvamont Hunedoara. 

"Greșelile nu sunt admise în astfel de misiuni, de aceea, antrenamentul are cea mai mare importanță, spun eu, pentru desfășurarea în siguranță a acestor misiuni", adaugă Andrei Dascălu, Salvamont Prahova. Salvatorul lucrează în Bucegi şi este obișnuit cu astfel de intervenții la limită. Spune că elicopterul îi ajută pe salvamontiștii să ajungă mai rapid în zone dificile. Astfel, economisesc timp prețios cu ajutorul aeronavei în salvarea vieţilor.

Antrenamentele continuă pe stadionul din Baia de Fier până la sfârșitul acestei săptămâni. Participă și instructori din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență și de la Inspectoratul General de Aviație al MAI. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Imagini spectaculoase: salvamontiştii români s-au antrenat la înălţime, cu elicoptere SMURD. "Greșelile nu sunt admise"