Antena Meniu Search
x

Video În jur de 40.000 de sarmale urmează să fie împărțite pelerinilor veniți la Sfânta Parascheva

La Iași continuă pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Iar miercuri se fac pregătiri pentru tradiționala masă a pelerinilor. Zeci de mii de sarmale sunt pregătite pentru ziua de joi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.10.2021, 13:50

Vezi și

40 de mii de sarmale sunt pregătite în acest an pentru a fi oferite în ziua de Hram pelerinilor. 12 mii de sarmale sunt pregătite la cantina de ajutor social din cadrul Primăriei. Este vorba despre persoane care sunt beneficiari ai centrelor de bătrâni din cadrul Direcției de Asistență Comunitară din Iași care au venit să ajute la realizarea acestor sarmale. Se lucrează deja de trei zile, dar oamenii spun că sunt bucuroși că pot să ajute, că fac asta atât pentru Sfânta Parascheva, și simt că pot să participe la organizarea bună a acestui pelerinaj. De asemenea, sunt încântați că le vor oferi o mare bucurie pelerinilor când le vor fi împărțite sarmalele.

Se mai pregătesc și la creșele din oraș, dar și la diferite restaurante care vor să contribuie. Cei care ajută sunt echipați complet, sunt persoane vaccinate și testate, pentru a fi luate în calcul toate măsurile. Sarmalele vor fi distribuite pe rând pentru a nu se mai crea aglomerări de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » În jur de 40.000 de sarmale urmează să fie împărțite pelerinilor veniți la Sfânta Parascheva