Antena Meniu Search
x

În România sunt 15.218 de biserici şi doar 368 de spitale. Patriarhia vrea mai multe locaşe de cult!

Numărul mic de biserici ar fi explicaţia pentru înghesuiala de la icoane în zilele de sărbătoare, spun şefii Bisericii.

Vezi și

 Numărul mic de biserici ar fi explicaţia pentru înghesuiala de la icoane în zilele de sărbătoare, spun şefii Bisericii. În fapt, avem o biserică la o 1300 de locuitori şi un spital la 5 mii.

În ultimii 24 de ani s-au construit constant biserici, dar s-au desfiinţat spitale şi s-au închis şcoli. Aşa se face că avem acum peste 15 mii de biserici, 4.500 de şcoli şi numai 368 de spitale.

Estimările arată că, în medie, în ultimii ani a apărut o nouă biserică la fiecare 3 zile. În toată ţara, numărul exact al lăcaşelor de cult ortodox a ajuns la 15.218. Căderea regimului comunist ar fi deschis buzunarele celor care şi-au dorit să aibă un loc în care să se închine.

Catedrala Mântuirii Neamului va prelua mare parte din credincioşi. 5 mii de oameni vor putea lua parte la slujbe aici. Dar, cu 20 de milioane de euro investite, bani de la stat şi din donaţii, construcţia e abia la jumătate. Picturile şi finisajele interioare sunt la câţiva ani distanţă.

Biserica Ortodoxă spune că şi numărul preoţilor e prea mic. Un preot pentru aproximativ 1.300 de locuitori. Dar, există şi locuri în care găseşti biserici aproape lipite. În Timişoara, spre exemplu, în 5 ani, pe o stradă au apărut 4 lăcaşe de cult. La aproximativ 500 de metri una de alta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » În România sunt 15.218 de biserici şi doar 368 de spitale. Patriarhia vrea mai multe locaşe de cult!