Antena Meniu Search
x

Situaţie de groază la Târgu-Jiu. Localnici îngropaţi de gunoaie, din cauza datoriilor! Reacţia dură a Ministrul Mediului

Firma de salubritate din Târgu-Jiu nu mai ridică gunoiul din mai multe cartiere. Ministrul Mediului a reacţionat dur şi a mobilizat autorităţile.

Vezi și

Firma de salubritate din Târgu-Jiu nu mai ridică gunoiul din mai multe cartiere. Ministrul Mediului a reacţionat dur şi a mobilizat autorităţile.

Călcăm în gunoaie şi ne ducem cu mizeria în casă, spun localnicii.

O problemă pe care, începând de la 1 octombrie, o au jumătate din locuitorii oraşului Târgu-Jiu. Din cauza datoriilor mari, firma de salubritate rufuză să mai ridice gunoaiele menajere.

resturile menajere nu mai au loc în pubele. În aceste condiţii, mai multe cartiere din municipiu vor arăta ca nişte mici gropi de gunoi.

În cartiere zac mormane de gunoaie pe lângă care trec zilnic sute de copii.

Datoria pe care locatarii celor peste 100 de blocuri o au către firma de salubritate trece de 400.000 de lei.

Luis Popa, director firma de salubritate

Sperăm ca în perioada următoare aceste asociaţii să-şi achite o parte din datorii sau să facem eşalonări.

Gunoaiele ameninţă să-i sufoce şi pe clujeni. Pe centura ocolitoare a municipiului, un munte întreg de gunoi acoperit cu pământ a luat-o la vale încă din luna iulie. Ministrul Mediului i-a convocat pe toţi şefii de instituţii din Cluj şi le-a cerut explicaţii pentru că nu au închis groapa de gunoi de la Pata Rât.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului:

Este inadmisibil! Şi să vedem cum dacă Doamne fereşte plouă în perioada următoare cum toate deşeurile sunt în stradă. De ce n-a fost gata proiectul 2007-2013? SMID-ul? De ce am fazat un proiect? De ce n-am fost în stare să absorbim banii europeni?

Pentru a da şi un exemplu pozitiv, ministrul a ajuns şi la Bistriţa Năsăud. A lăudat autorităţile, însă în momentul în care un jurnalist i-a atras atenţia că proiectul, de fapt, nu funcţionează, şi-a ieşit din fire.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului:

Domnul preşedinte mai devreme a zis că a fost un dezastru! Deci am o rugăminte! Care să finalizeze astăzi, domnule! Dacă vorbiţi limba română! În ce limbă trebuie să vorbim ca să înţelegem. Da? Faţă de ceilalţi care nici măcar nu au mişcat un ac! Şi din momentul acesta vă spun la revedere şi vă mulţumesc!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Situaţie de groază la Târgu-Jiu. Localnici îngropaţi de gunoaie, din cauza datoriilor! Reacţia dură a Ministrul Mediului