Antena Meniu Search
x

Inscrierile la clasa pregatitoare au inceput cu incidente

Inscrierile la clasa zero au inceput cu stangul. Parintii care au incercat sa-si dea copiii la clasa pregatitoare au fost intampinati la secretariatele scolilor cu binecunoscutul "reveniti mai tarziu". Motivul: un server al Ministerului Educatiei a cedat, iar site-ul si sistemul de inscrieri au fost inaccesibile.

Vezi și

Reprezentantii ministerului spun ca problema a fost remediata, asa ca parintii isi pot inscrie copiii la clasa pregatitoare si clasa intai. De vina ar fi fost, se pare, doua caderi de tensiune care au dat peste cap sistemul informatic. Asa ca de acum inainte, macar teoretic, n-ar trebui sa mai fie probleme.

Perioada de inscrieri dureaza trei saptamani, pana pe 22 aprilie, iar copiii care raman nerepartizati acum, mai au o sansa, in a doua etapa de inscrieri, intre 8 si 17 aprilie.

Unitatile de invatamant au obligatia sa afiseze dupa prima etapa numarul locurilor ramase disponibile. Inscrierile se pot face direct la unitatile de invatamant sau pe formularul online.

Parintii se pot informa pe paginile de internet ale inspectoratelor scolare judetene si de pe site-ul Ministerului Educatiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Inscrierile la clasa pregatitoare au inceput cu incidente