Antena Meniu Search
x

Video Joaca de-a şcoala: azi în online, mâine în bănci. Părinţii şi elevii, bulversaţi de regulile COVID şi răsturnările de situaţie care apar de la o zi la alta

Părinţii şi elevii sunt bulversaţi de schimbările care apar de la o zi la alta în ceea ce priveşte şcoala online sau cu prezenţă fizică. Fie că este vorba de erori de calcul ale autorităţilor sau de segmentarea elevilor în funcţie de cine s-a vaccinat sau nu, nemulţumirile au atins deja cote înalte la scurt timp după începerea anului şcolar. Părinţii recunosc şi că elevii se întâlnesc în afara şcolii, indiferent de scenariul oficial de la clasă.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 20.09.2021, 21:57

Vezi și

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov a luat în calcul rata de incidenţă de peste 6 la mie înregistrată în Afumaţi de duminică. Total eronat, a spus astăzi ministrul. Ordinul spune că singura zi de referinţă este cea de vineri, de săptămâna trecută. A fost o greșeală și o interpretare eronată a ordinului comun, e greșeală a tuturor - a recunoscut prefectul judeţului Ilfov. După o zi în online, părinţii şi elevii au fost informaţi astăzi că se schimbă ... schimbarea, iar de mâine se duc fizic la şcoli şi grădiniţe. Este vorba despre 5 unităţi de învăţământ din comună.

Ordinul bulversează şi creează în continuare nemulţumiri pe mai multe "fronturi". Dar, este clar, unde e ordin, nu e tocmeală. S-a dovedit şi la un colegiu de prestigiu din Capitală, unde un elev vaccinat şi-a trimis colegii nevaccinaţi în învăţământul online, spre nemulţumirea părinţilor. 

Un caz de COVID-19 a trimis jumătate de clasă în învăţământul online

Vineri seară, pe grupul de Whatsapp al părinţilor elevilor din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală, a venit informaţia că unul dintre elevi a fost confirmat cu SARS-CoV-2. Aşa că s-a împărţit clasa în două. Elevii nevaccinaţi intră în sistem online, cei vaccinaţi pot veni la şcoală. Părinţii celor neimunizaţi sunt revoltaţi, în condiţiile în care tocmai un elev care era vaccinat a făcut boala. 

Pe acelaşi subiect

"Mi se pare ciudat că un copil vaccinat s-a îmbolnăvit şi cu toate acestea li se permite copiiilor vaccinaţi să vină la şcoală. Cred că, în contextul clasei noastre, doar 8 din 33 sunt vaccinaţi", spune parintele unui copil nevaccinat. În acelaşi timp, părinţii recunosc că elevii se întâlnesc oricum în afara şcolii, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu. "Realist vorbind, nu prea s-au făcut orele online. Copiii, şi cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi s-au strâns toţi la o cafenea şi fac orele online, cele câteva la care pedagogii au apărut. Au mers în weekend la mall", povesteşte un părinte.

De cealaltă parte, conducerea liceului spune că nu poate controla ce fac elevii în afara şcolii.  "Procedurile sunt respectate, sunt dure. Ne pare rău să trimitem acasă clase, ne pare rău ca noi, profesorii, să intrăm online ... dar respectăm regulile impuse", declară directorul adjunct al Colegiului "Tudor Vianu".

Elevii nevaccinaţi se pot întoarce la şcoală după opt zile, dacă se testează şi sunt negativi. "Cei de clasa a VII-a până la a XII-a au posibilitatea vaccinării", aminteşte ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Situaţia nu este singulară. După prima săptămână cu prezenţa fizică la şcoală, 795 de clase din ţară, cu peste 17500 de elevi, au trecut în sistemul online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Joaca de-a şcoala: azi în online, mâine în bănci. Părinţii şi elevii, bulversaţi de regulile COVID şi răsturnările de situaţie care apar de la o zi la alta