Antena Meniu Search
x

Video Şcoli închise în Afumaţi de autorităţile locale, deschise de ministrul Educaţiei

Închide şcoala, deschide şcoala. Aşa se joacă autorităţile din Ilfov la doar câteva zile de la începutul noului an şcolar.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.09.2021, 16:27

Vezi și

Pentru că localitatea Afumaţi a depăşit ieri rata de infectare de şase cazuri la mia de locuitori, elevii au fost trimişi acasă, la cursuri online.  Iar după câteva ore, după o reacţie dură a ministrului Educaţiei, au fost chemaţi înapoi în bănci.

Doar vinerea este ziua de referinţă după care se decide scenariul de funcţionare a şcolilor, a transmis Sorin Cîmpeanu. Indiferent de rata de incidentă. Între timp, astăzi, întreg judeţul Ilfov a depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Situaţia este tot mai gravă în toată ţara. 

Afumaţi, comuna cu cea mai mare rată de infectare

O situaţie cât se poate de îngrijorătoare în judeţul Ilfov, în primul rând vorbim de o dublare a numărului de localităţi în care rata de infectare a trecut de 3 la mie. Dacă ieri erau 8 localităţi aflate în jurul Capitalei, unde această rată era atât de mare, numărul localităţilor s-a dublat astăzi.

Afumaţi este de departe comuna cu cea mai mare rată de infectare, de 6 la mie, motivul, spun autorităţile, este acela că în urmă cu câteva zile aici a fost făcut un pelerinaj, unde 30 de persoane au plecat spre Maramureş, iar 25 dintre ele s-au îmbolnăvit ulterior cu Covid-19.

O altă măsură luată de autorităţile din Afumaţi a fost să închidă şcolile. Practic, astăzi, elevii nu au venit la şcoală, s-a aplicat acea regulă a învăţământului online. Rămâne de văzut, dacă mâine, conform cifrelor oficiale care vor fi date publicităţii. copiii se vor întoarce sau nu în unităţile de învăţământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Şcoli închise în Afumaţi de autorităţile locale, deschise de ministrul Educaţiei