Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Jucariile improvizate de altadata

Acum doua decenii, copiii nici nu visau sa aiba vreodata Lego! Sau computer, tablete, telefoane destepte. Pe atunci, cei mici isi faceau jucarii din ce aveau la indemana

Vezi și

In urma cu 20 de ani, prastia, tubul de tras cu cornete, fumigenele sau carturile cu rulmenti pe post de roti erau jucarii banale. Nu era cartier unde sa nu vezi pusti dotati cu asa ceva. Astazi, sunt considerate adevarate arme albe, iar parintii moderni ar lesina daca ar constata cum se transforma caietele copiilor in cornete, tocmai bune de nimerit "inamicul". Oricum, toate aceste jucarii se faceau cu ce-aveam la indemana. Acum, gasim componentele in magazinele de bricolaj. Dar va mai amintiti cum se confectioneaza?

Cea mai simpla jucarie pe care o putem reconstitui este teava pentru tras cu cornete. Armele mai practice au doua tevi, pentru cazul in care prima lovitura este ratata. Din cateva incercari reusim sa tragem aproape de tinta. Cu putina practica, am putea tinti la fel de precis ca Rambo. La fel de usor se confectionau si "bombitele", folosite in special pentru exasperarea vecinilor care protestau atunci cand copiii faceau prea mult zgomot in fata blocului.

Parintii de astazi isi aduc aminte cu nostalgie de jucariile din trecut. “Ne jucam acum foarte mult timp. Inca mai erau blocurile in constructie cand se furau tevile astea. Adevarul este ca pentru baiatul meu ar fi interesanta”, spune un tatic.

Buncii sunt mai retinuti cand vine vorba de joaca cu cornet sic red ca sunt periculoase. Tinerii, in schimb, nu par interesati de jucariile din trecut. Cel putin la prima vedere.

Asa am adus la viata pentru cateva ore jucariile periculoase de pe "vremea lui Ceausescu". Pentru orice eventualitate, mentionam ca la realizarea acestui material nicio persoana nu a fost ranita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Jucariile improvizate de altadata