Antena Meniu Search
x

La ieșirea din Deva, străzile sunt pline cu mormane de gunoaie! Iar autorităţile se văd depăşite de situaţie

Un oraş înconjurat de dealuri împădurite! Asta era imaginea cu care Deva obişnuia să-i întâmpine pe cei care o vizitau.

Vezi și

Un oraş înconjurat de dealuri împădurite! Asta era imaginea cu care Deva obişnuia să-i întâmpine pe cei care o vizitau. Numai că, în ultimul timp, peisajul a fost acaparat de munţi de gunoaie. Şi nimeni nu ştie cum au apărut acolo.

Dacă e să ne luăm după imagini, am putea spune că ne aflăm la o groapă de gunoi. Numai că, în realitatea, grămezile de deşeuri au fost lăsate la întâmplare chiar la ieşirea din Deva. Aşa că, în loc de o plimbare prin natură, avem parte de moloz, resturi menajere, mobilier vechi sau chiar obiecte sanitare. 

O legistaţie în vigoare există. Şi prevede ca, în momentul în care se eliberează autorizaţia de construcţie, să fie menţionat şi locul în care vor fi duse deşeurile. Numai că există şi excepţii. 

Georgeta Barabaş, director APM Hunedoara: "Nu toate lucrările sunt executate cu autorizaţie de construcţie. sunt şi amenajări interioare care nu necesită autorizaţie de construcţie, iar aceste deşeuri ajung, de obicei, în locuri necontrolate şi bineînţeles că afectează calitatea mediului."

Nu doar calitatea mediului, ci şi sănătatea celor care trăiesc în zonă. Iar autorităţile se văd depăşite de situaţie. 

Teodor Bălan, purtător de cuvânt Poliţia Locală Deva: "Pe raza municipiului Deva au fost aplicate până în acest moment un număr de 7 sancţiuni contravenţionale. 700 de lei a fost valoarea sancţiunilor contravenţionale."

Adică mult prea puţine, dacă e să ne uităm la munţii de gunoaie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » La ieșirea din Deva, străzile sunt pline cu mormane de gunoaie! Iar autorităţile se văd depăşite de situaţie