Antena Meniu Search
x

Dacă la munte a fost ger, la mare vântul i-a provocat în larg pe amatorii de senzaţii tari

A fost spectacol pe apă şi în aer astăzi pe malul Mării. Vântul puternic a adus pe plajă câteva zeci de tineri dornici de adrenalină. Au urcat pe plăcile lor, şi-au luat zmeele şi au pornit în larg.

Vezi și

A fost spectacol pe apă şi în aer astăzi pe malul Mării. Vântul puternic a adus pe plajă câteva zeci de tineri dornici de adrenalină. Au urcat pe plăcile lor, şi-au luat zmeele şi au pornit în larg. Kitersurfingul este sportul care câştigă teren de la un an la altul în ţara noastră şi care îţi promite un lucru cert. Nu ai cum să îl uiţi după prima ieşire pe apă.

O placă specială care să alunece pe apă, o parapantă sau un zmeu, asa cum este numit de profesionisti, care să te ajute să fii împins de vânt, dar şi mult curaj. De asta ai nevoie înainte de a ieşit în largul mării, pe o astfel de vreme. 

Ca să păşeşti în comunitatea celor îndrăgostiţi de kite, trebuie să treci de câteva bariere. Indiferent cât de mare este pofta de adrenalină, tinerii au învăţat un lucru. Atât timp cât respecţi marea, nu ţi se poate întâmpla nimic rău. O regulă pe care o înveţi de la primele cursuri.

Cursurile pentru cei care vor să zboare pe apă costă câteva sute de euro, în funcţie de nivelul la care vor să ajungă. Săriturile şi rotaţiile în aer sunt cele mai apreciate. Impătimiţii acestui sport spun că există diferenţe clare între Kitesurfing şi windsurfing. 

Până în Octombrie sezonul de kitesurfing va aduna la malul Mării Negre sute de pasionaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dacă la munte a fost ger, la mare vântul i-a provocat în larg pe amatorii de senzaţii tari