Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noua lege a pensiilor, adoptată de Parlament. Punctul de pensie creşte la 1265 de lei de la 1 septembrie

Noua lege a pensiilor a fost votată astăzi în Parlament. Proiectul, iniţiat de fostul Ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, prevede creşterea treptată a punctului de pensie, până în 2021.

de Cristian Toteştean

la 26.06.2019 , 17:43

Deputaţii participă la o şedinţă la Parlament Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor - Mediafax Foto via Hepta

Noua lege a pensiilor a fost votată astăzi în Parlament. Proiectul, iniţiat de fostul Ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, prevede creşterea treptată a punctului de pensie, până în 2021.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat Legea Pensiilor cu 197 de voturi pentru şi 70 de abţineri. Nu au fost voturi împotrivă.

Conform prevederilor, actul normativ stipulează o creştere treptată a punctului de pensie, începând din acest an, până în 2021.

Articolul continuă după reclamă

"Astăzi am dat vot final pe noua Lege a pensiilor! Era nevoie să punem ordine în sistemul de pensii, să eliminăm inechităţile şi nedreptăţile şi, poate cel mai important, să aducem majorări consistente ale veniturilor pensionarilor. Astfel, de la 1 septembrie 2019 punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021", afirmă preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu.

Noua lege a pensiilor a primit marţi undă verde în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, după ce au făcut unele modificări care au fost cerute de Curtea Constituţională. Astfel, s-au adus schimbări definiţiei stagiului minim de cotizare, fiind eliminată referirea la pensia de invaliditate. A fost modificată şi definiţia pensionarului, fiind eliminat stagiul minim de 15 ani pentru acordarea pensiei de invaliditate. Acum, conform definiţiei, pensionarul este „persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege".

Curtea Constituţională declarase arţial neconstituţională legea pensiilor în martie, după sesizările făcute de PNL şi de USR. Săptămâna trecută, legea pensiilor a fost respinsă de Senat, unde avea nevoie de 65 de voturi pentru, dar a primit doar 65. Premierul Viorica Dăncilă a spus ulterior că legea va fi aprobată în Camera Deputaţilor, ceea ce s-a şi întâmplat.

Sursa: News.ro

Cristian Toteştean Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Noua lege a pensiilor, adoptată de Parlament. Punctul de pensie creşte la 1265 de lei de la 1 septembrie