Meniu
Search
x

Video Lipsa de spaţiu mută sălile de clasă în containere sau foste internate. Ce soluţii au autorităţile din Timişoara pentru numărul mare de elevi

În foste internate, în puncte termice sau containere. Acestea sunt doar câteva dintre soluţiile la care au apelat cele mai căutate școli din Timișoara, ca să aibă spațiu pentru a face față numărului mare de elevi.

De Iulia Pop la 14.09.2021, 08:58
Vezi și

Cele mai căutate unități de învățământ din Timișoara, au, de ani buni, probleme cu spațiul. A devenit insuficient în fața valului de cereri. Acum elevii învață, fie în foste puncte termice sau în foste ateliere. În plus, 1200 de copii din oraș au început şcoala în construcţii modulare, adică în containere. Fiecare şcoală s-a descurcat cum a putut. Containerele devin instant săli de clasa, în anumite situaţii, chiar mai apreciate de copii decât construcţiile clasice.

Fiecare modul este o sală modernă, cu aparate de aer condiţionat, jaluzele şi toalete. Au intrare separată și tot confortul pentru copii. Distanțarea e mai greu de respectat. Școala container nu e o idee noua în România, dar a început ca o soluţie temporară, ce tinde să devină permanentă. E viitorul invăţământului, care se desfăşoară acum, in clădiri vechi, unele istorice, care nu mai pot fi extinse.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Lipsa de spaţiu mută sălile de clasă în containere sau foste internate. Ce soluţii au autorităţile din Timişoara pentru numărul mare de elevi