Antena Meniu Search
x

Locuitorii unui sat din Iasi nu au fost la medic de peste 20 de ani

Intr-o Romanie a anului 2013 exista sate unde nu exista medic de peste 20 de ani. Este si situatia unei localitati din Iasi unde batranii sunt nevoiti sa cheme caruta ca sa ajunga la cel mai apropiat dispensar

Vezi și

Primarul din zona admite ca oamenii au nevoie de consultatii, dar spune ca nu are bani, nici sa construiasca dispensar si nici sa repare drumurile.

Batranul, veteran de razboi, are peste 100 de ani. Ii multumeste lui Dumnnezeu ca e sanatos. Mai ales ca, spune tot el, n-a luat in viata lui o pastila. Locuieste in satul Cositeni, la opt kilometri de orasul Podul Iloaiei. Dar el este un caz fericit. Multi alti batrani din sat ar avea nevoie de medic macar o data pe saptamana.

Femeia spune ca pentru reteta si consultatii e nevoita sa plateasca o caruta ca sa ajunga la dispensarul din Podul Iloaiei. "De la Revolutie n-am vazut nici un medic pe aici. Pe timpul lui Ceausescu venea de doua ori pe saptamana. Acum trebuie sa iei copilul in spinare si sa te duci cu el. Sotul e cu un picior amputat, trebuie sa merg cu dansul neaaparat cu ceva ca nu se poate deplasa". Nici femeia nu e prea sanatoasa. O dor picioarele foarte rau. Ca sa ajunga la un medic din Podul Iloaiei plateste o caruta transformata in ambulanta de ocazie. Cate 20 de lei la dus si 20 de lei la intors.

Si medicii arata cu degetul spre primarie. Acuza ca drumul pana la Cositeni este impracticabil. Mai ales dupa ploaie. Oricum, pana cand autoritatile vor gasi o solutie, batranilor din sat nu le ramane decat sa se roage pentru sanatatea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Locuitorii unui sat din Iasi nu au fost la medic de peste 20 de ani