Antena Meniu Search
x

Loteria vizelor de la clasa zero

Pe vremuri, buletinul de Bucureşti, era la mare căutare. Acum, viza de flotant, face şi ea minuni. Ministerul Educaţiei se laudă ca au fost admişi aproape toţi copiii la clasa pregătitoare.

Vezi și

În realitate, succesul aparţine vizelor de flotant. Ele fac unele şcoli neîncăpătoare, iar pe altele le trimit în faliment. Au fost create peste noapte zeci de clase, pentru ca toţi copiii să fie admişi după ce părinţii şi-au mutat domiciliul special pentru asta.

Reversul - şcolile la care nu s-a grăbit nimeni să se înscrie riscă să se desfiinţeze. Înscrierile la şcoală par de mare succes. Ministerul Educaţiei se laudă că 99% dintre copii au fost admişi la şcoala la care au dorit părinţii lor.

Copilul acestei doamne a fost înscris. De fapt, succesul nu este al Ministerului Educaţiei, ci al al părinţilor. Şi-au făcut din timp vize de flotant care le-au garantat intrarea în şcoala dorită.

Aşa, unele unităţi de învăţământ s-au supra-aglomerat. S-au înfiinţat 66 de clase în plus în toată capitala. Cele mai căutate şcoli au chiar şi 10 clase pregătitoare. Şi sunt din sectorul 4. La polul opus, au rămas şcoli care au doar câţiva copii. Şcoli unde părinţii n-au vrut să-şi trimită copiii.

Chiar dacă şcoala e foarte aproape de Ministerul Educaţiei. Pe părinţi îi interesează mai mult limba germană sau engleză. Aceste şcoli riscă să fie în timp desfiinţate. Copiii vor fi mutaţi la unităţile de învăţământ din apropiere.

De mâine începe a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare. Partea bună este că vizele de flotant nu vor mai avea nicio valoare. Partea rea e că locuri multe mai sunt doar la şcoli de periferie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Loteria vizelor de la clasa zero