Antena Meniu Search
x

Luciana, o elevă silitoare din Vâlcea, îşi face temele la lanternă

În România anului 2020, sunt copii care încă învaţă la lumina lumânării sau a lanternei. Este şi cazul Lucianei, o elevă silitoare din Vâlcea, care de ani de zile îşi face temele doar pe timp de zi sau folosind lanterna - casa în care locuieşte alături de mama sa nu are curent.

de Redactia Observator

la 09.10.2020, 11:42

Vezi și
  • Deși învață în condiții grele, colegii Lucianei nu apreciază efortul
  • Școala online, departe de realitatea dură în care trăiesc unele familii

În această perioadă şcoala online este cea mai sigură variantă pentru elevi. Dar, nu în puţine cazuri, o tranziţie la acest tip de învăţământ este imposibilă. Luciana e nevoită să îşi facă temele doar pe timpul zilei, când lumina încă pătrunde prin ferestre sau după lăsarea serii, la lumina lanternei.

Deşi condiţiile de acasă sunt greu de îndurat, Luciana este o elevă silitoare, cu rezultate foarte bune la şcoală. Dar, pentru ea, ca şi pentru mulţi alţi copii din România, participarea la orele online este aproape imposibilă.

Mirela Mentea, dirigintele fetei: A fost foarte greu să desfăşoare orele pentru că nu avea acces la surse. Au un telefon pe care spunea mama că îl încarcă la vecini.

Luciana povesteşte că, la şcoală, colegii se poartă urât cu ea, pentru că nu are o situaţie materială bună.

Din nefericire, povestea Lucianei nu este singulară. Conform unui studiu IRES realizat anul acesta, 32% dintre elevi nu au acces individual la echipament electronic pentru şcoala online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Luciana, o elevă silitoare din Vâlcea, îşi face temele la lanternă