Antena Meniu Search
x

Video Plase și panouri de protecție, pe tronsoanele periculoase de pe Transfăgărășan. Care este stadiul proiectului

Ca să nu se întâmple şi pe Transfăgărăşan tragedia petrecută la Defileul Jiului, când un şofer a murit lovit de un bolovan desprins de pe versant, drumarii din Braşov iau măsuri. Vor fi montate aici plase şi panouri de protecţie pe tronsoanele periculoase.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.10.2022, 08:06

Vezi și

Este un proiect în valoare de aproximativ 17 milioane de lei, pentru care a fost emis caietul de sarcini şi deja s-a intrat în procedura de licitaţie, iar lucrările ar trebui să nu dureze mai mult de şapte luni şi să se desfăşoare fără afectarea traficului.

Lucrările vor fi desfăşurate pe sectorul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac

Vor fi montate plase de protecţie şi panouri de înaltă rezistenţă, care să reţină eventualele blocuri de stâncă ce se desprind din versanţi, să nu ajungă pe suprafaţa carosabilului şi să nu pună în pericol siguranţa traficului rutier.

Lucrarea se va desfăşura pe Transfăgărăşan, pe sectorul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, administrat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov. De asemenea, astfel de lucrări se desfăşoară şi pe sectorul de sud al Transfăgărăşanului, aflat în administrarea DRDP Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Plase și panouri de protecție, pe tronsoanele periculoase de pe Transfăgărășan. Care este stadiul proiectului