Antena Meniu Search
x

Video Lucrările la centura municipiului Târgu Jiu au fost reluate. Autorităţile promit că în toamna lui 2022 şoseaua va fi gata

De aproape șapte ani încearcă cei de la Drumurile Naționale să construiască o șosea de nici 20 de kilometri, în județul Gorj. Este vorba, mai exact, de centura municipiului Târgu Jiu, unde lucrările au fost blocate aproape patru ani.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.04.2021, 16:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aproape patru ani, nu s-a mișcat un pai pe șantierul centurii din Târgu Jiu. Constructorul care a câștigat inițial licitația a luat utilajele și a plecat după ce a făcut doar 40% din lucrări. Au apărut din nou utilajele pe șantier, iar noul constructor promite că, la anul, drumul va fi gata. Localnicii nu mai cred însă în promisiuni.

Zeci de case au fost demolate până acum

Dacă termenele erau respectate, ar fi trebuit să se poată circula pe centura municipiului Târgu Jiu încă de acum cinci ani. Însă, acum, pe podurile care se termină abrupt sunt doar buruieni în loc de asfalt.

Ca să facă loc centurii, zeci de case au fost demolate până acum și circa o mie de oameni, expropriați. Alții încă așteaptă să le fie dărâmate locuințele pentru că stau prea aproape de centură. Este și cazul familiei Căruntu, doi bătrâni care se uită de ani de zile la pasarela ridicată pe terenul lor. Un pod care nu duce nicăieri.

Emilia Căruntu - localnică: Au zis că ne mută, dar nu a venit nimeni. Au trimis hârtii să ne mutăm, dar nu a mai venit nimeni. Au venit cu excavatorul, au stricat casa aia în patru minute. Nu mi-a dat niciun ban pe pământul ăsta. Nici cinci bani.

Odată finalizată, varianta de ocolire a oraşului ar trebui să preia cel puțin o treime din traficul din municipiu. Autoritățile vin cu o nouă promisiune. În toamna anului viitor, centura va fi gata. Un nou constructor a câștigat licitația și a reluat, de câteva zile, lucrările.

Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: Se aranjează terasamentul pentru viitoarea asfaltare. Au deja 1km400 de terasament deja finalizat. Compania s-a judecat cu foarte mulți dintre proprietarii care erau afectați de centura municipiului. Astăzi, nu mai avem niciun fel de litigiu

Bogdan Bratu - director DRDP Craiova: Am discutat cu constructorul, vineri și mi-a promis că, în două săptămâni, se va mobiliza foarte bine, va avea în jur de 200 de muncitori pe șantier și utilajele necesare.

Investiția este cea mai importantă din Gorj. Are o valoare de peste 200 de milioane de lei, mare parte, bani europeni. Dacă nu va termina lucrările la timp, statul român riscă să piardă finanțarea de la Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lucrările la centura municipiului Târgu Jiu au fost reluate. Autorităţile promit că în toamna lui 2022 şoseaua va fi gata