Antena Meniu Search
x

Video Luminiţele de Crăciun din Bucureşti au fost aprinse. Cât costă instalaţiile luminoase montate în acest an

Mii de instalaţii luminoase au adus magia Crăciunului pe străzile Capitalei. În această seară, s-a aprins iluminatul festiv pe principalele artere ale Bucureştiului. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.12.2022, 20:28

Vezi și

La ora 18.00 s-a aprins iluminatul festiv, iar oamenii au spus că spiritul sărbătorilor se simte altfel de când marile bulevarde ale Capitalei au fost împodobite. 

Sunt aproape 3.000 de instalaţii luminoase pe marile bulevarde din Bucureşti: pe bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Kiseleff sau bd. Unirii şi în premieră, anul acesta, Primăria Capitalei a împodobit şi Calea Victoriei. 

Instalaţiile luminoase au costat 1,3 milioane de lei

Instalaţiile luminoase au costat municipalitatea 1,3 milioane de lei şi sunt aceleaşi de anul trecut, nu au fost cumpărate altele noi. Sunt lumini pe led pentru a face economie la curent, iar consumul lor pentru luna decembrie este estimat la 35.000 kw, adică de 200 de ori mai puţin comparativ cu consumul electric în Bucureşti. 

În unele sectoare ale Capitalei luminile au fost deja aprinse de săptămâna trecută, iar duminica aceasta se vor aprinde şi în Sectorul 4. În Sectorul 6 însă s-a renunţat la iluminatul festiv pe artere şi au fost montate lumini doar în parcuri. 

În tot oraşul, luminile festive nu vor rămâne aprinse pe parcursul nopţii, însă le veţi putea admira seara până la începutului lunii ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Luminiţele de Crăciun din Bucureşti au fost aprinse. Cât costă instalaţiile luminoase montate în acest an