Antena Meniu Search
x

Într-un singur an, s-au înregistrat peste 25 de mii de decese premature în România, din cauza poluării

Luptăm cât putem împotriva poluării dar nu suficient. Într-un singur an, s-au înregistrat peste 25 de mii de decese premature doar la noi în ţară, din această cauză. Nici la nivel european situaţia nu este mai bună.

Vezi și

Luptăm cât putem împotriva poluării dar nu suficient. Într-un singur an, s-au înregistrat peste 25 de mii de decese premature doar la noi în ţară, din această cauză. Nici la nivel european situaţia nu este mai bună. Au fost înregistrate, tot într-un singur an, peste 420.000 de decese premature în 41 de ţări europene.

De-a lungul anilor, calitatea aerului s-a mai îmbunătăţit. Dar mult prea puţin. Aşa se face că în continuare pericolul este mare, mai ales la oraşe, atât pentru oameni cât şi pentru mediu. Unul dintre poluanţii cei mai nocivi sunt particulele în suspensie.

Peste 70% din populaţia urbană a Uniunii Europene a fost expusă la concentraţii care depăşesc valorile acceptate în ghidurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Deci trei din patru oameni. Şi valoarea Dioxidului de azot continuă să fie foarte mult depăşită în întreaga Europă. Este drept, ambii poluanţi de care am pomenit au avut valori ceva mai scăzute în 2016 faţă de 2015, de exemplu, potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Europeane de Mediu. Scăderea cea mai mare a fost însă la Ozonul troposferic.

În ceea ce priveşte efectele expunerii la poluarea aerului asupra sănătăţii, acestea sunt diverse, de la inflamarea plămânilor până la decese premature. Poluarea aerului are însă şi un impact considerabil asupra economiei. Şi anume, scade durata de viaţă, cresc costurile medicale şi zilele de lucru pierdute din cauza problemelor de sănătate şi automat, bineînţeles, se reduce productivitatea economică.

Să nu uităm însă că poluarea aerului are un impact negativ şi asupra ecosistemelor, pentru că degradează solurile, pădurile, apele, iar toate astea duc la o producţie agricolă mai redusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Într-un singur an, s-au înregistrat peste 25 de mii de decese premature în România, din cauza poluării