Antena Meniu Search
x

Mai multe maşini pe şosele. Numărul înmatriculărilor noi de autoturisme s-a majorat cu peste 74%

Numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut, în trimestrul I din 2017, cu 73% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, în această marjă autoturismele înregistrând cel mai semnificativ salt, de circa trei sferturi (74,4%), arată datele Institutului Naţională de Statistică, publicate vineri.Numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut, în trimestrul I din 2017, cu 73% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, în această marjă autoturismele înregistrând cel mai semnificativ salt, de circa trei sferturi (74,4%), arată datele Institutului Naţională de Statistică, publicate vineri.

Numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut, în trimestrul I din 2017, cu 73% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, în această marjă autoturismele înregistrând cel mai semnificativ salt, de circa trei sferturi (74,4%), arată datele Institutului Naţională de Statistică, publicate vineri.

Conform sursei citate, în intervalul ianuarie - martie, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au înregistrat o creştere cu 17,9%, până la 26.808 unităţi. De asemenea, la categoria autocamioane s-a consemnat o majorare a înmatriculărilor noi, până la 16.850 de unităţi, în T1 2017, de la 14.923 de unităţi, în perioada similară din 2016. Pe de altă parte, la categoriile remorci, semiremorci şi autotractoare s-au consemnat scăderi de 17,2%, respectiv 8,7%.

Datele INS relevă, totodată, că, în perioada analizată, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut la toate categoriile, cea mai semnificativă majorare fiind la categoria autoturisme, cu 74,4% (150.397 unităţi).

La nivel comparativ T1 2017 - T4 2016, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3,6%, iar cele de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 47,6%. În plus, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 7,4%

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Mai multe maşini pe şosele. Numărul înmatriculărilor noi de autoturisme s-a majorat cu peste 74%