Antena Meniu Search
x

Video Malul Dunării, sufocat de gunoaie. Strat gros de peturi, întins pe zeci de metri la trecerea bacului din Galaţi

Imagini dezolante pe faleza din Galaţi. La punctul de trecere cu bacul, luciul apei e acoperit de un strat gros de peturi şi de gunoaie care se întinde pe zeci de metri. Mizeria a fost adusă de râurile care se varsă în Dunăre și s-a oprit chiar în dreptul pontonului care permite accesul pietonilor și al mașinilor pe bac.

de Adrian Obreja

la 19.04.2023, 14:44

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: Autorităţile spun că s-au sesizat, au fost aici la faţa locului şi au trimis notificări, doar că această problemă va fi rezolvată tot de către operatorul bacului. Asta pentru că la Galaţi nu există o navă specializată pentru a curăţa luciul apei. Se va apela la o firmă de salubritate care va folosi un utilaj care nu este specializat pentru astfel de operaţiuni. Astfel de gunoaie, trunchiuri de copac, peturi, tâmplărie, încălţăminte şi chiar o cruce de la un mormânt, vin an de an când sunt perioade ploaioase şi când debitele râurilor cresc, cum e Siret, care se varsă în Dunăre.

O problemă care persistă an de an, greu de rezolvat, greu de oprit aceste deşeuri să vină din amonte, iar autorităţile spun că încearcă în zilele următoare să rezolve această problemă, doar că nu se ştie încă exact cum. Singura soluţie ar fi să apeleze la utilajul firmei de salubritate, operaţiune care se va derula contra-cost. De obicei, plăteau până acum aproximativ 100 de lei pe metrul cub de deşeuri ridicate din apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Malul Dunării, sufocat de gunoaie. Strat gros de peturi, întins pe zeci de metri la trecerea bacului din Galaţi