Antena Meniu Search
x

Primele măsuri de relaxare în România, posibile nu mai devreme de 15 mai

Bunicii nu vor fi izolaţi. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a negat, pentru Observator, posibilitatea ca persoanele peste 65 de ani să fie despărţite de familii. Propunerea apare într-un document cu antentul Institutului Matei Balş.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 22:07

Vezi și
  • După 15 mai ar putea fi redeschise magazinele mici, școlile și parcurile.
  • Măsurile de relaxare, posibile doar dacă atingem vârful pandemiei până atunci.

Ministrul ne-a confirmat că primele măsuri de relaxare ar putea apărea după 15 mai, dar numai dacă până atunci vom depăşi vârful pandemiei. La ce să ne aşteptăm peste o lună?

Am putea fi obligaţi să purtăm mască şi mănuşi. Ar putea fi reluate cursurile, ar putea fi redeschise magazinele mici şi parcurile, dar în niciun caz nu vom putea merge la mall, la meci sau la concert. 

În alte ţări europene a început deja relaxarea restricţiilor. Chiar astăzi, Germania a redeschis magazinele mici şi, parţial, şcolile. Polonia a permis accesul în parcuri şi în păduri, Cehia a deschis pieţele în aer liber, iar Norvegia a descuiat porţile grădiniţelor. Rămâne un mare semn de întrebare: relaxarea va expune tot mai mulţi oameni şi încă nu se ştie dacă pacienţii vindecaţi de COVID-19 se pot infecta din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Primele măsuri de relaxare în România, posibile nu mai devreme de 15 mai