Antena Meniu Search
x

Medic bolnav, vrea sănătate pentru alții

Cel puţin un milion de români suferă de astm. E boala marilor oraşe, poluate şi pline de alergeni. Totuşi, puţini pacienţi sunt diagnosticaţi corect

Vezi și

Cel puţin un milion de români suferă de astm. E boala marilor oraşe, poluate şi pline de alergeni. Totuşi, puţini pacienţi sunt diagnosticaţi corect

Un medic care suferă de astm s-a hotărât să ţină cursuri gratuite pentru cei care vor să recunoască simptomele bolii care nu se vindecă niciodată. 

De când a fost diagnosticată cu astm, după multe infecţii respiratorii, medicul Claudia Nechifor a ajuns să îşi înţeleagă mult mai bine pacienţii. Aşa că a vrut să-şi împărtăşească experienţa. De opt luni, ţine cursuri gratuite, la o clinică privată. Pentru pacienţi la fel ca ea şi, mai ales, pentru părinţii care au copii cu astm.

De când a aflat că fetiţa ei, Maria, suferă de astm, la 6 ani, Tatiana a căutat peste tot informaţii în care să aibă încredere. De multe ori, astmul e diagnosticat târziu, la noi.

Principalii factori de risc sunt praful, polenul sau fumatul. Dar şi poluarea din marile oraşe. De altfel, jumătate din bolnavii de astm au şi alergii. Deşi poate fi ţinută sub control, prin tratament, boala provoacă uneori crize grave de respiraţie.

Totuşi, medicii spun că, dacă se tratează, 80 la sută dintre aceşti copii au şanse să scape de boală până la pubertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Medic bolnav, vrea sănătate pentru alții