Antena Meniu Search
x

Video Operaţia pe cord deschis în premieră în România. Un bebeluș de o lună şi jumătate a fost salvat

Un bebeluş de numai o lună şi jumătate a primit o şansă la viaţă la Spitalul Marie Curie din Capitală. Salvarea a venit din partea unei echipe mixte formate din medici români şi străini. Aceştia au realizat o intervenţie în premieră în ţara noastră.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.08.2021, 15:59

Vezi și

Băieţelul s-a născut acum o lună şi jumătate cu o gravă malformaţie cardiacă, nu avea valvă pulmonară. Practic, sângele nu ajungea în mod corespunzător din inimă la plămâni. Soluţia ar fi reprezentat-o o intervenţie pe cord deschis cu un risc mare de mortalitate de aproximativ 20-30%.

Operaţia a fost realizată în premieră

Şansa copilului a fost un medic care vine periodic în ţara noastră, care profesează într-un spital din Marea Britanie şi face periodic intervenţii prin cateterism la spitalul Marie Curie, din Capitală. Doctorul i-a montat băieţelului un stent exact aşa cum se procedează în cazul unui infarct. Este o intervenţie în premieră realizată în România. Acum, băieţelul se simte bine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Operaţia pe cord deschis în premieră în România. Un bebeluș de o lună şi jumătate a fost salvat