Antena Meniu Search
x

Medicii spitalului din Oltenița, acuzați de malpraxis

Un copil s-a lovit la joacă. Bunica l-a dus la spital. Şi-acolo, a început coşmarul. Un pansament. o infecţie şi-apoi, o perfuzie fatală cu algocalmin. Băieţelul s-a stins în două ore, din cauza unui şoc anafilactic.

Vezi și

 S-a întâmplat la Spitalul din Olteniţa. Şi au trecut patru ani de atunci. Timp în care doi părinţi au încercat să-şi facă dreptate. Deşi au acte care arată că s-a greşit, iar un medic e cercetat pentru ucidere din culpă, nimic nu s-a schimbat.

Nimeni nu a plătit. Ancheta bate pasul pe loc. În timp ce în camera neschimbată a celui mic, părinţii încă îşi plâng copilul.

Au trecut aproape patru ani de la moartea lui Costin. Camera lui, goală acum, a rămas neschimbată. Băiatul îi zâmbeşte mamei doar dintr-o fotografie lângă care arde o candelă. N-a apucat să o vadă înainte să plece. Mama era în străinătate, muncea pentru ca băiatul ei să meargă la şcoală.

În 2010, Costin s-a lovit la picior şi a ajuns cu o rană minoră la camera de gardă. Medicii l-au pansat, i-au pus o atelă şi l-au trimis acasă. Duminică seara, copilul s-a întors la acelaşi spital în stare gravă. A fost trimis la secţia de pediatrie, unde un medic i-a pus o perfuzie cu algocalmin.

Copilul a intrat în comă şi, în două ore, a murit. Nu din vina tratamentului, au spus atunci medicii. Spitalul nu avea nici măcar oxigen, iar resuscitarea a fost făcută cu mâinile goale.

Necropsia a arătat cauza decesului. Copilul a suferit o insuficienţă respiratorie, nedepistată de medici. Şi netratată. Şi n-ar fi fost singura greşeală.

Pentru bălbâiala care a ucis o viaţă, familia cere dreptate în instanţă. Medicul care ar fi greşit n-a fost sancţionat. Şi, între timp, s-a pensionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Medicii spitalului din Oltenița, acuzați de malpraxis