Antena Meniu Search
x

Meseria nu e medalie de aur

Să iei o medalie la Olimpiadă pare să fie mai simplu decât să-ţi găseşti un loc de muncă după ce te retragi din lumea sportului. E lecţia dureroasă învăţată de marii campioni ai României

Vezi și

Să iei o medalie la Olimpiadă pare să fie mai simplu decât să-ţi găseşti un loc de muncă după ce te retragi din lumea sportului. E lecţia dureroasă învăţată de marii campioni ai României

Este şi cazul unei foste glorii a ţării noastre. Corina Popovici a renunţat la sportul de performanţă pentru un loc de muncă pe un vas de croaziră. Totuşi, generaţia tânără e cu un pas în faţă. Fosta glorie a gimnasticii, Andreea Răducan a pus la punct un program care să-i înveţe pe sportivi cum să se reinventeze după ce se retrag din activitate.

Sandra Izbaşa şi Alina Dumitru. Campioane olimpice. În sport. Pentru piaţa muncii, însă, miile de ore de antrenament nu. constituie un avantaj.

Pentru că ştiu poveştile dureroase ale colegelor care după retragerea din cariera de sportivă s-au trezit în faţa uşilor închise, cele două campioane s-au înscris, din timp, la cursuri. De reconversie profesională. Sandra vrea să devină un bun orator, iar Alina să capete mai multă încredere.

Cursurile de reconversie au fost tot o ideea a sportivilor, nu a statului. Fosta mare gimnastă Andreea Răducan a pus bazele acestui proiect, împreună cu specialiştii din domeniul recrutării şi cu Fundaţia Olimpică Română. Cursurile costă, în mod normal 400 de euro. Pentru sportivi sunt gratuite.

Corina Popovici, campioana la sărituri, n-a avut parte de ajutor la timp. Când s-a retras din sport, a ajuns să lucreze pe un vas de croazieră pentru că pur şi simplu n-a găsit altă variantă. Corina e acum entreteiner pe un vas de croazieră. Ar vrea să facă altceva, dar salariul de acum îi asigură existenţa.

Până când găseşte acel "ceva", Corina spune că va pleca, din nou, pe vas. Pentru 7 luni. Acolo, unde este plătită cu 3 mii de euro, faţă de cei puţin peste 300 de lei pe care statul îi dădea pentru perfoprmanţa ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Meseria nu e medalie de aur