Antena Meniu Search
x

Avertismentul de neignorat al medicilor, înainte de Paşte. Nu mâncaţi carne de miel de lapte!

Mieii de anul acesta sunt mai mici şi mai scumpi! Dar vestea cea mai proastă este că şi carnea lor ar putea fi toxică!

Vezi și

Mieii de anul acesta sunt mai mici şi mai scumpi! Dar vestea cea mai proastă este că şi carnea lor ar putea fi toxică! Crescătorii se plâng că mieii nu au ajuns la greutatea potrivită pentru a putea fi sacrificaţi, iar specialiştii spun că în aceste condiţii nu trebuie să fie consumaţi în niciun caz.

Cu doar două săptămâni înainte de Paşte, mieii sunt prea mici ca să fie sacrificaţi. A fost o iarnă grea pentru fermieri, aşa că, în abatoare, carnea va fi mai mai greu de găsit şi, deci, mai scumpă. 

Dar specialiştii îi avertizează pe români să nu se uite doar la preţ. Carnea de miel de lapte, sub 15 kilograme în viu, este nerecomandată, pentru că e toxică pentru organism. Cei care consumă carne de miel de lapte riscă să se îmbolnăvească de gută, spun medicii. Ideal ar fi să alegem doar animalele care depăşesc vârsta de şase săptămâni, limita recomandată de specialişti. 

Mulţi români ştiu regulile, dar nu şi motivele din spatele restricţiei. 

Paştele ortodox se sărbătoreşte anul acesta mai devreme, pe 8 aprilie. Este încă un motiv pentru care mieii, încă mici, s-au scumpit faţă de anul trecut. Dacă în 2017,  un kilogram de miel în viu costa cel mult 10 lei, acum poate ajunge şi la 12 lei. În supermarketuri, e mai scump şi cu 3 lei faţă de anul trecut: un kilogram de carne se vinde cu 30 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul de neignorat al medicilor, înainte de Paşte. Nu mâncaţi carne de miel de lapte!