Antena Meniu Search
x

Un urs i-a ieșit în cale ministrului Mediului,Tanczos Barna: "Evenimentul poate fi clasificat cu risc redus"

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a precizat, luni dimineaţa, că, pe drumul spre Bucureşti, a avut parte de o întâlnire neaşteptată cu un urs.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 11:39

Ministrul Mediului a fotografiat ursul cu care s-a întâlnit pe drumul spre Bucureşti
Ministrul Mediului a fotografiat ursul cu care s-a întâlnit pe drumul spre Bucureşti - Facebook Tanczos Barna
  • Autorităţile caută soluţii pentru a diminua numărul de atacuri ale urşilor asupra oamenilor.

Momentul inedit s-a produs pe raza localităţii Bixad, din judeţul Covasna. Cu această ocazie, ministrul Mediului a ţinut să precizeze că "pentru că nu s-a speriat de maşini şi nici de oamenii trecători", dar nici nu a devenit agresiv, incidentul va putea fi trecut la categoria celor cu risc redus, conform proiectului de ordonanţă pe care autorităţile îl au în vedere pentru diminuarea numărului de atacuri ale urşilor asupra oamenilor.

Tanczos Barna a prezentat incidentul şi pe pagina personală de Facebook transmiţând următorul mesaj: "Azi dimineață, în drum spre București, m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători. Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă animalul a fost observat ocazional în intravilan sau animalul nu se retrage la observarea oamenilor, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin îndepărtarea prin alungare din intravilanul localității". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un urs i-a ieșit în cale ministrului Mediului,Tanczos Barna: "Evenimentul poate fi clasificat cu risc redus"