Antena Meniu Search
x

Video Bărbat atacat de urs lângă casă, în Harghita. Fiul a luat pușca și a tras în aer să-și scoată tatăl din ghearele animalului. ”E mutilat total”

Un bărbat a fost atacat de urs la câţiva metri de propria casă. S-a întâmplat aseară în Harghita, iar bărbatul trăieşte doar pentru că fiul lui a avut suficientă stăpânire de sine. În loc să se năpustească spre urs, a scos din casă puşca şi a tras în aer. A fost ultimul caz dintr-o serie care pare să nu se oprească. Autorităţile recunosc că au o problemă dar nu şi o soluţie. Însă, ca de obicei, promit legi noi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.07.2021, 19:33

Vezi și

Bărbatul, un vânător din localitatea Tulgheş din Harghita, plecase la cules ciuperci împreună cu fiul său. Foarte aproape de casă, lângă pădure.

Atacul ursului, la câțiva zeci de metri de casă

Când, deodată, l-a atacat o ursoaică cu doi pui. Fiul său era la câţiva paşi. A văzut cum animalul s-a repezit la tatăl său. L-a rănit pe faţă, mână şi picior. ”E mutilat total”.

Norocul bărbatului a fost că fiul nu a intrat în panică.

Pe acelaşi subiect

Cristian Avarvarei, fiul victimei: ”Când am auzit ţipete, atunci m-am dus la rapelul de armă, am luat arma şi m-am dus la el. Dacă nu trăgeam un foc în plan vertical, pur și simplu nu îl scăpam pe tata de acolo”.

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: ”Auzind ţipetele, fiul său de 36 de ani ar fi efectuat uz de armă pentru a intimida animalul. Ambii bărbaţi sunt deţinători legali de armă de vânătoare”

Ursul a fost îndepărtat cu un foc de armă

A reuşit să alunge animalul, care a luat-o la goană spre pădure.

Cristian Avarvarei, fiul victimei: ”Am ajuns să protejăm urşii şi să mănânce oamenii la 50 de metri de casă!”

Băiatul a sunat imediat la 112 şi a povestit grozăvia. Un echipaj medical a venit de urgenţă.

Însă, rănile erau mult prea grave, aşa că un elicopter l-a preluat pe bărbat şi l-a dus la spitalul din Târgu Mureş.

Cristina Buzatu, medic primar: ”Politraumatism cranian, toracic-abominal, la membrele superioare şi inferioare. Va necesita intervenţie chirugicală”.

Urșii au atacat de trei ori în ultimele săptămâni, în Harghita

Este deja a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita. Iar problema este din ce în ce mai serioasă. Pericolul este acum la doar câţiva paşi de casă.

Cristian Avarvarei, fiul victimei: ”Nu mai poţi ieşi din casă la 50 de metri de gard, la 150 de metri de casă, ce înseamnă asta?”

Localnic: ”Acum doi ani a mai fost atacat un om aici şi nimic nu se întâmplă. Dacă ieşim acum pe trei pâraie, găsim 3 urşi”.

Reacția ministrului Mediului la atacul din Harghita

O ordonanță care dă liber la împușcarea urșilor agresivi în maxim 24 de ore de la sesizarea unui caz va ajunge pe masa guvernului cel mai probabil luna aceasta.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: ”Această propunere a ministerului pentru intervenţie rapidă în cazurile de atac, de forţă majoră, acolo unde viaţa umană trebuie protejată şi vom merge mai departe spre un plan de management care să gestioneze aceste probleme şi să aducă soluţii”.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, din urmă cu doi ani, numărul urşilor care trăiesc în sălbăticie pe teritoriul ţării este de aproape 7000 de exemplare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bărbat atacat de urs lângă casă, în Harghita. Fiul a luat pușca și a tras în aer să-și scoată tatăl din ghearele animalului. ”E mutilat total”