Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Muncii vrea să introducă reguli noi pentru acordarea de zile libere părinţilor, pentru supravegherea copiilor care învaţă online

Sporul salarial sau zilele libere acordate părinţilor ai căror copii au fost nevoiţi să facă şcoala online nu s-au acordat unitar. O spune ministrul Muncii, care vrea să introducă reguli noi. Cele mai multe vizează familiile monoparentale.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.02.2021, 09:38

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Acordarea zilelor libere pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice se aplica neunitar în cazul familiilor monoparentale. Practic, unii angajatori acordau zile libere sau majorare salarială, iar alţii nu”, a scris Raluca Turcan, marţi seară, pe pagina de Facebook.

În cazul familiilor monoparentale nu mai este necesară declarația celuilalt părinte pentru solicitarea dreptului la zile libere sau la majorarea salarială. 

De asemenea și angajații din sistemul național de Apărare, Orine Publică, Siguranță Națională, din penitenciare sau sistemul de sănătate au dreptul să ceară aceste zile libere, cu acordul angajatorului. 

Dacă părintele nu solicită zile libere atunci beneficiază de majorarea salarială de 75%, a spus ministrul Muncii, care a adăugat că în situația în care aceste drepturi s-au acordat deja, sumele plătite nu reprezintă debite și nu se recuperează.Toate aceste amendamente au fost deja transmise Parlamentului. 

”Am transmis colegilor din Parlament câteva amendamente prin care să clarificăm o serie de aspecte şi să asigurăm aplicarea unitară a reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu afectăm sănătatea copiilor şi siguranţa acestora în lipsa părinţilor care să-i supravegheze în zilele în care cursurile se ţin online. Astăzi (n.r. marți), Comisia a adoptat propunerile de modificare solicitate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale”, a transmis Raluca Turcan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Muncii vrea să introducă reguli noi pentru acordarea de zile libere părinţilor, pentru supravegherea copiilor care învaţă online