Antena Meniu Search
x

CAZUL Burnei: Ministrul Sănătăţii a trimis corpul de control la secţia de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie"

După două decenii de operaţii controversate ale doctorului Burnei, ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la ortopedie, la Spitalul Marie Curie. Surse din anchetă susţin că cel puţin unui copil i-a fost implantat os de vită, fiert chiar pe aragazul clinicii.

Vezi și

După două decenii de operaţii controversate ale doctorului Burnei, ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la ortopedie, la Spitalul Marie Curie. Surse din anchetă susţin că cel puţin unui copil i-a fost implantat os de vită, fiert chiar pe aragazul clinicii.

La audieri, anchetatorii au aflat că cel puţin unui copil i-a fost implantat un astfel de os de vită fiert, chiar pe aragazul spitalului. În urma operaţiei, micul pacient a făcut o infecţie atât de puternică, încât aproape l-a ucis. Şi a rămas schilodit pe viaţă. Cu un picior mai scurt.*

Georgeta Bodolan, mamă, nu pare surprinsă de cazurile cumplite ieşite din cabinetul profesorului: "Eu am fost una dintre cele mai norocoase pentru că am deschis ochii şi am plecat la timp de la dânsul".

Fiica ei, Ana Maria, a fost dioagnosticat la 11 luni cu boala oaselor de sticlă. O maladie pentru care statul român are un program naţional care asigură gratuit atât tratamentul medicamentos, cât şi tijele telescopice folosite.

"Am o factură aici: 372 de milioane pe care i-am dat furnizorului respectiv.", spune femeia.

Însă operaţia ar fi fost o surpriză şocantă.

"Deci noi am plecat de acasă cu fractură de femur şi domnul doctor a umblat la bazin şi la şold', povesteşte Georgeta Bodolan.

Mai exact, femeia a plătit tijele gratuite pe care oricum medicul nu le-a folosit. O arată clar facturile şi radiografiile. Într-un final, fetiţa ei a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. În mâinile doctorului Alexandru Ulici.

"Avea oasele de la coapse, femurele le avea armate, dar tibiile nu erau armate şi prezenta multiple de fracturi la nivelul gambelor ceea ce genera nevoia de armare şi la nivelul gambelor", a declarat şeful Secţiei de Ortopedie Pediatrică "Grigore Alexandrescu".

De la declanşarea uriaşului scandal, anchetatorii continuă să primească sesizări din partea părinţilor. Oricum, nu e pentru prima dată când medicul Gheorghe Burnei este în vizorul procurorilor.

În timp, numai la parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 4 au fost depuse 3 plângeri pentru vătămare corporală din culpă. Prima plângere a fost depusă în 2012 şi clasată 4 ani mai târziu. A doua a fost înregistrată în 2014 şi a fost clasată în iulie 2015. Iar cea de-a treia a ajuns pe masa procurorilor în 2015 şi a fost clasată cu două zile înainte ca medicul Burnei să fie ridicat de procurori.

Astăzi, Ministrul Sănătaţii a trimis Corpul de Control chiar la Secţia pe care Gheorghe Burnei a condus-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » CAZUL Burnei: Ministrul Sănătăţii a trimis corpul de control la secţia de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie"