Antena Meniu Search
x

Moldova, acoperita de zapada. Bilantul noptii trecute: masini rasturnate, drumuri inchise si oameni ramasi izolati

Codul portocaliu a albit Moldova! Viscolul a acoperit drumurile cu troiene si a luat prizonieri zeci de soferi, care n-au crezut ca iarna se poate intoarce cu atata furie la sfarsitul lunii martie.

Vezi și

Drumarii s-au chinuit toata noaptea sa ajunga la ei, dar din cauza viscolului, abia puteau vedea capota utilajelor. Asa ca prizonierii nametilor mai au de asteptat.

“Avem utilaje, dar vizibilitatea este aproape 0 si vantul bate cu 90 de kilometri la ora. Foarte incet merg (n.r. – utilajele de deszapezire)”, a declarat prin telefon Viorel Zacretchi, directorul Sectiei Drumuri Nationale de la Botosani.

In Botosani viscolul a fost mai puternic decat in miezul iernii, spre disperarea soferilor prinsi de drum. Unii din ei spun ca acum este mai rau decat orice ninsoare de anul trecut. Vizibilitatea este atat de redusa incat nu se poate vedea nici la jumatate de metru in fata, dupa cum spune chiar un sofer.

Drumul national 29 a fost inchis. Nu de autoritati, ci de viscol.

Si pe soselele din Neamt soferii au simtit viscolului, la fel de bine ca-n toiul iernii. DN15 dintre Piatra Neamt si Roman a fost inchis din cauza viscolului extrem de puternic. Vantul bate cu peste 80 de kilometri la ora si a smuls zeci de indicatoare rutiere. Pe mai multe tronsoane din acest drum vizibilitatea a scazut sub doi metri.

Aseara politistii au facut filtre la toate iesirile din Roman si Piatra Neamt. Si i-au intors din drum pe toti, cu exceptia celor care au dovedit cu buletinul ca locuiesc in apropierea oraselor si au avut masinile echipate pentru iarna.

Iarna a pus bariere albe au aparut si pe drumurile din Suceava. DN 17 care face legatura cu Ardealul este inchis. Sunt cel putin 1000 de oameni in aceste momente in Suceava care asteapta in masini. Ce asteapta? Sosirea drumarilor, iar acestia nu vor veni foarte curand.

La Granicesti sunt cazati 15 copii si 3 profesori, care au fost in excursie la Suceava si care nu au mai putut ajunge acasa. Autoritatile ii adapostesc in caminul cultural pana va trece viscolul.

La Iasi, TIR-urile au fost trase pe dreapta din cauza nametilor care s-au format pe drumul inspre Pascani. “De la Bucuresti vin, dar de la Roman la Targu-Frumos e dezeastru. Sunt masini rasturnate, le-a luat vantul si le-a rastunat pe alea micute de 7 tone si jumatate. E si un utilaj rasturnat pe dreapta”, a povestit un sofer de TIR.

In judetul Iasi vantul a suflat cu peste 70 de kilometri la ora in timpul noptii.

Atentionarea de cod portocaliu pentru Moldova ar trebui sa expire in aceasta dimineata la ora opt, dar nu este exclus ca meteorologii sa o transforme in cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Moldova, acoperita de zapada. Bilantul noptii trecute: masini rasturnate, drumuri inchise si oameni ramasi izolati