Antena Meniu Search
x

Video "Mulţumim lui Dumnezeu!" O fetiță de 13 ani, lovită de tren și cu un picior secționat, a fost salvată de medicii din Iași

O reuşită medicală de excepţie a schimbat complet destinul unei copile de 13 ani, din Bacău. În urmă cu trei săptămâni, fetiţa a avut un accident groaznic în timp ce traversa calea ferată. O locomotivă a lovit-o şi i-a retezat un picior. De atunci, medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au făcut eforturi supraomeneşti să-i reataşeze piciorul fetei şi să-i redea şansa la o viaţă normală. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.02.2022, 17:40

Vezi și

25 ianuarie 2022, gara CFR Bacău. Camerele de supraveghere surprind momentul în care o fetiţă este lovită de o locomotivă, în timp ce traversează calea ferată. Copila intenţiona să ajungă la peron, însă nu a mai apucat. Acum, la aproape trei săptămâni de la incident, împreună cu mama ei, fetiţa a dezvăluit pentru Observator ce s-a întâmplat în acea zi.

Fetiță: Am ieşit de la şcoală şi am zis să nu mai trecem pe sub pasaj că mai sunt drogaţi şi din ăştia şi îmi era frică. Şi am trecut pe linia ferată. Şi eu aveam părul desprins şi gluga în cap şi nu am văzut trenul, l-am auzit. Am zis să trec, că poate e pe altă cale. Şi am trecut...

A urmat o misiune extrem de grea pentru medicii care au reuşit să o ţină în viaţă. Zece ore a durat operaţia prin care i-au reataşat piciorul retezat de locomotivă. 

Sidonia Susanu, șef Secție Chirurgie Plastică: Un efort comun şi unitar a întregului personal medical. Toate aceste activităţi operatorii, de supraveghere, de consiliere, este o organizare a întregului spital.

Pe acelaşi subiect

Patru intervenţii chirurgicale majore a suferit fata lovită de treb

În total, a stat peste 30 de ore în sala de operaţie. Eforturile supraomeneşti au dat roade. 

Sidonia Susanu, șef Secție Chirurgie Plastică: Starea fetiţei este foarte bună, de aceea a fost şi externată, am constatat integrarea completă a segmentului replantat. 

Fetiță: Mulţumesc foarte mult doamnei doctor şi întregii echipe.

Pentru Larisa, accidentul a fost o lecţie dură de viaţă. Acum, urmează o perioadă foarte grea, dar are toate şansele să se recupereze. Mama fetei este convinsă că reuşita medicilor este o minune.

Mama fetiței: După ce am văzut eu video şi asta, nu speram la nimic. Mulţumim lui Dumnezeu, a făcut o minune, întregii echipe de la Sf. Maria.

Fetiţa va mai fi supusă unei intervenţii chirurgicale şi va primi în continuare consiliere psihologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "Mulţumim lui Dumnezeu!" O fetiță de 13 ani, lovită de tren și cu un picior secționat, a fost salvată de medicii din Iași