Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tatiana a salvat trei copii după moarte. Familia fetei de 15 ani din Satu Mare, lovită de mașină în fața școlii, a acceptat donarea de organe

Tatiana a salvat viețile a trei copii după moarte. Familia fetei de 15 ani, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni din fața școlii din Ardud, județul Satu Mare, la începutul lunii februarie, a acceptat donarea de organe. Copila s-a stins din viaţă după o săptămână de agonie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.02.2022, 13:43

Vezi și

Accidentul a avut loc pe 9 februarie şi a fost provocat de un şofer de 18 ani, care a fugit inițial de la locul tragediei. Tânărul a fost ulterior identificat de poliţişti şi în apărarea sa a spus că nu a văzut-o pe Tatiana.

În urma accidentului, adolescenta s-a ales cu răni grave şi a fost transportată la un spital din Cluj, unde s-a stins din viaţă după o săptămână de agonie. 

Organele Tatianei au ajuns la trei copii de 8 și 14 ani

Însă părinții Tatianei au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Organele donate au ajuns la trei copii de 8, respectiv 14 ani, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Pe acelaşi subiect

„Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară  cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme. (...) Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul  echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop. Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe,  pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut  poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Odihnă veșnică între îngeri, suflet blând!

Vestea morţii tinerei a căzut ca un trăsnet pentru apropiaţi, care au ţinut să transmită mesaje de condoleanţe. Banii adunați în câteva zile de familia Tatianei, pentru tratamentul ei, vor fi donați pentru a ajunta alte suflete.

”Cu multă durere în suflet, anunțăm decesul Tatianei, care în ciuda încurajărilor medicilor de la Cluj, care au dat speranțe familiei, în cursul zilei de ieri a trecut într-o viață mai bună, fără durere și suferință. Mulțumim tuturor celor care au ales să fie alături de ea și de familia ei, fie moral sau financiar. Dumnezeu să o ierte și să o ia în dreapta Sa, era un copil prea bun pentru o lume atât de rea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Împreună pentru Tatiana”.

”În ceea ce privește suma de bani adunată pentru a o ajuta pe Tatiana, părinții și fratele ei si’au exprimat dorința de a dona acei bani unui alt caz, unde banii încă mai pot ajuta și totodata dorim să multumim pe aceasta cale tuturor celor care au fost alături de familie. Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem peste aceasta grea încercare și voua sa va dea multa sănătate”, a mai transmis familia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tatiana a salvat trei copii după moarte. Familia fetei de 15 ani din Satu Mare, lovită de mașină în fața școlii, a acceptat donarea de organe