Antena Meniu Search
x

Gara din Hunedoara va fi închisă şi niciun tren nu va mai trece pe aici

Municipiul Hunedoara rămâne fără gară! De la 1 martie, cele şase garnituri care făceau legătura cu nodul de cale ferată Simeria vor fi anulate.

Vezi și

Municipiul Hunedoara rămâne fără gară! De la 1 martie, cele şase garnituri care făceau legătura cu nodul de cale ferată Simeria vor fi anulate. Autorităţile spun că a fost luată această  măsură din cauza numărului foarte mic de călători. De altfel, inclusiv clădirea gării este o ruină, cu pereţi scorojiţi şi tavan prăbuşit. 

Cu ani în urmă, mii de oameni circulau cu trenul între Simeria şi Hunedoara. Erau navetişti, pe vremea când industria era înfloritoare, dar erau şi simpli călători. Acum CFR a decis că staţia este inutilă.

Localnicii sunt dezamăgiţi. Rămân cu un gust amar când văd cum totul se prăbuşeşte, la propriu, în jurul lor. Iar autorităţile aplică cele mai uşoare soluţii.

Pentru hunedoreni nu va mai exista o legătură cu restul ţării, pe calea ferată. Rămâne regretul. Clădirea ar fi putut deveni un mic muzeu, mai ales că, în interior, sunt două fresce realizate în stilul realist socialist al anilor 50.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Gara din Hunedoara va fi închisă şi niciun tren nu va mai trece pe aici