Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan, într-un tramvai fără aer condiţionat prin centrul Capitalei. Uneori, instalaţia nu există ori nu e pornită de şoferii STB: "Este o anchetă internă"

Nicuşor Dan a povestit luni că a călătorit în seara precedentă cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, observând că în mijlocul de transport în comun nu era instalat aparat de aer condiţionat. Primarul Capitalei a precizat că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă privind cazurile în care aceste instalaţii există, dar şoferii STB nu le pornesc. Nicuşor Dan susţine că sunt mai multe probleme legate de aerul condiţionat în autobuze şi tramvaie.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 16:31

- Hepta

"Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu. Nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat", a spus primarul Capitalei, întrebat când a circulat ultima oară cu mijloacele de transport în comun din Bucureşti, unde în multe cazuri şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat.

De ce nu e aer condiţionat în unele mijloace de transport în comun din Capitală

Primarul Capitalei a afirmat că se confruntă cu două probleme, prima fiind că au mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat. "Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice", a spus primarul Nicuşor Dan, conform news.ro.

El a menţionat că pe partea de tramvaie e dificil. "A fost un experiment, s-a montat pe 30 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită şi este şi foarte costisitoare", a explicat edilul, arătând că soluţia este accelerarea achiziţiei de tramvaie noi.

Pe acelaşi subiect

"Am avut discuţii cu mai mulţi finanţatori, sunt şi bani europeni, o să iasă ghidurile în această toamnă, sunt relativ optimist... Bani europeni şi pentru că suntem exceptaţi de la plafon, putem să compensăm cu împrumuturi", a mai spus Nicuşor Dan.

Anchetă internă la STB

Despre cazurile în care şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat, Nicuşor Dan a spus că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă. ”Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voinţa mea, a politicului, sau a directorului STB, să facă această economie”, a explicat primarul.

Despre bănuiala că şoferii STB ar lua din combustibil, primarul Capitalei a spus: ”Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcţioneze Societatea de Transport Public. Este o anchetă internă şi o să vă comunicăm rezultatele”, a mai spus Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan, într-un tramvai fără aer condiţionat prin centrul Capitalei. Uneori, instalaţia nu există ori nu e pornită de şoferii STB: "Este o anchetă internă"