Antena Meniu Search
x

Meteorologii avertizează: viscolul și ninsoarea se întețesc în această noapte și dimineață

România este sub zăpezi, viscol şi ploi abundente, de aproape 24 de ore. În zonele montane, vântul suflă şi cu peste 120 de kilometri pe oră.

Vezi și

România este sub zăpezi, viscol şi ploi abundente, de aproape 24 de ore. În zonele montane, vântul suflă şi cu peste 120 de kilometri pe oră. La vecinii unguri, dar şi în Austria, a fost deja dat cod roşu de vânt. La noi, apogeul, spun meteorologii, va fi în această noapte şi mâine dimineaţă.

Pe drumul dinspre Lacul Roşu, mai mulţi şoferi privesc împietriţi cum vântul doboară copac după copac. Spre nordul ţării, vremea e şi mai violentă. În Pasul Tihuţa, la limita dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, e iarnă în toată regula.

Ninge viscolit în Pasul Tihuţa de azi dimineaţă, iar rafalele de vânt depăşesc 90 de kilometri pe oră. Pe drumul care leagă Transilvania de Moldova se circulă în condiţii de iarnă.

Zăpada depăşeşte 30 de centimetri. Ca să nu se producă polei, drumarii împrăştie continuu material antiderapant. 

Şoferii care nu şi-au echipat maşina pentru iarnă nu au nicio şansă să răzbească.

În toate zonele de munte, nămeţii cresc cu fiecare oră. La Rânca, stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri. În Maramureş a nins până acum cel mai abundent. O jumătate de metru măsoară zăpada. 

Încă de dimineaţă, drumul dintre Cavnic şi Budeşti a fost blocat.

Situaţia s-a repetat şi în Suceava. Şi aici un drum a fost închis. În Neamţ şi în Mureş, aproape 4.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Avertizări nowcasting, de cod portocaliu, au fost deja date una după alta. 

În Cluj şi Sălaj, rafalele de vânt depăşesc acum 90 de kilometri pe oră. În zonele montane sunt chiar şi peste 120 de kilometri pe oră.

Şi e doar începutul, spun meteorologii. În această noapte şi mâine dimineaţă, vijelia va fi şi mai aprigă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii avertizează: viscolul și ninsoarea se întețesc în această noapte și dimineață