Antena Meniu Search
x

Noi restricţii anti-COVID în Cluj-Napoca. Rata de incidenţă se apropie de 4 la mia de locuitori

Noi restricţii epidemice intră în vigoare începând de vineri în Cluj-Napoca și în şase comune din județul Cluj, ca urmare a creșterii ratei de infectare. În Cluj-Napoca, incidența cazurilor de COVID-19 se apropie deja de 4 la mie.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 17:21

Cluj-Napoca, România
Cluj-Napoca, România - Profimedia

Joi, rata de infectare din Cluj-Napoca a ajuns la 3,73 la mia de locuitori. De altfel, nu e o situaţie singulară la nivel de judeţ: în comuna Aiton, rata de infectare este de 3,91 la mie, în comuna Bobâlna - 3,65, comuna Căianu - 4,21, comuna Florești - 3,80, comuna Iara - 3,99 și comuna Jucu - 4,02.

În urma creşterii cifrelor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, joi, Hotărârea nr. 188, care aduce noi restricţii anti-COVID. Măsurile intră în vigoare începând cu data de 24 septembrie, fiind valabile timp de 14 zile.

Restricţii anti-COVID în Cluj-Napoca

  • Competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.
  • Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.
  • Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.
  • Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.
  • Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 - 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.
  • Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Potrivit raportului INSP publicat joi, aferent săptămânii 13-19 septembrie, judeţul Cluj, alături de Timiș, Iaşi, Ilfov şi Municipiul București, conduce în topul celor mai multe cazuri noi raportate. Bilanţul complet COVID-19 anunţat de Grupul de Comunicare Strategică joi, 23 septembrie, poate fi consultat AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noi restricţii anti-COVID în Cluj-Napoca. Rata de incidenţă se apropie de 4 la mia de locuitori