Antena Meniu Search
x

Raport INSP: 91,5% din decesele COVID de săptămâna trecută, în rândul celor nevaccinaţi. Judeţele care au raportat cele mai multe cazuri noi

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 13 septembrie - 19 septembrie, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că 91,5% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, peste trei sferturi din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 15:28

Raport COVID aferent săptămânii 13 septembrie - 19 septembrie, publicat de INSP
Raport COVID aferent săptămânii 13 septembrie - 19 septembrie, publicat de INSP - Profimedia

Peste trei sferturi din cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2, în săptămâna 13-19 septembrie, au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). La nivel naţional, un total cumulat de 35.5%  din infecţiile depistate săptămâna trecută au fost raportate în București, Timiș, Cluj, Ilfov și Iași.

Statistici COVID: 57,4% din victime sunt bărbați

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat joi şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Cât despre numărul morţilor, 85.9% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 57,4% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 94,5% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării. Raportul complet poate fi consultat AICI.

INSP îndeamnă oamenii să se vaccineze

INSP reaminteşte că "cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea", insistând asupra responsabilităţii tuturor de a proteja persoanele vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Raport INSP: 91,5% din decesele COVID de săptămâna trecută, în rândul celor nevaccinaţi. Judeţele care au raportat cele mai multe cazuri noi