Antena Meniu Search
x

Noi tarife RCA în 2017: Calculează AICI cât te costă ASIGURAREA OBLIGATORIE a maşinii în acest an, în funcţie de asigurator

Potrivit prevederilor din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 54/2016, persoanele fizice sau juridice care au în proprietate autovehicule au obligaţia să se asigure pentru prejudiciile produse prin accidentele de mașină. 

Potrivit prevederilor din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 54/2016, persoanele fizice sau juridice care au în proprietate autovehicule au obligaţia să se asigure pentru prejudiciile produse prin accidentele de mașină. 

Costul încheierii acestor asigurări este diferit la cele zece societăți care activează în acest moment în România pe piața RCA, asigurătorii fiind obligaţi să respecte, cel puțin până în luna mai a acestui an, anumite limitări ale tarifelor impuse printr-un act al Guvernului.

Ordonanţa menţionată mai sus a adus un cadru legal nou pe piața asigurărilor obligatorii de vehicule, actul normativ introducând schimbări majore în materie de RCA, scrie avocatnet.ro. În principal, nu mai avem de-a face cu polița RCA, ci cu un contract de asigurare RCA, care este și titlu executoriu. 

Citeşte şi: PREMIERĂ în România! SCHIMBARE MAJORĂ în legislaţia RCA, pentru ŞOFERII implicaţi în accidente de circulaţie

Pe acelaşi subiect

Asigurarea nu se mai încheie acum semestrial/anual, ci pe o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, în funcție de cum vrea proprietarul mașinii, iar cei care nu folosesc mașina pot să suspende asigurarea pe această perioadă.

Ultima noutate în materia asigurărilor de răspundere auto este intrarea pe piață a unui nou asigurător: societatea bulgară DallBogg a obținut acordul de a intra pe piața română de RCA în 2017, devenind practic al zecelea actor în acest segment de asigurări.

Potrivit informațiilor oferite pe site-ul oficial al ASF, în prezent, piaţa RCA este acoperită de următorii asigurători: Allianz-Țiriac Asigurări; Generali România Asigurare Reasigurare; Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group; Euroins România Asigurare Reasigurare; Omniasig Vienna Insurance Group; Groupama Asigurări; Uniqa Asigurări; Societatea de Asigurare-reasigurare City Insurance; Grawe România Asigurare şi DallBogg.

Fiecare dintre cele zece societăți de asigurare enumerate mai sus propune tarife diferite pentru primele de asigurare.

Pentru a putea face o comparație, site-urile acestora conțin aplicații special destinate pentru a vă putea oferi toate detaliile legate de sumele pe care ar trebui să le plătiți:

- calculatorul pentru tarifele practicate de Allianz-Ţiriac este disponibil AICI;

- calculatorul pentru tarifele practicate de Asirom este disponibil AICI (daţi click pe "Asigurări" şi apoi pe "Cotaţie rapidă RCA");

- calculatorul pentru tarifele practicate de Euroins România este disponibil AICI;

- calculatorul pentru tarifele practicate de Omniasig este disponibil AICI (daţi click pe "Asigurări" şi apoi pe "Cotaţie rapidă RCA");

- calculatorul pentru tarifele practicate de Groupama este disponibil AICI;

- calculatorul pentru tarifele practicate de Uniqa este disponibil AICI;

- calculatorul pentru tarifele practicate de City Insurance este disponibil AICI.

Grawe România și societatea DallBogg nu au momentan pe site-ul propriu un calculator RCA, iar cel de pe site-ul Generali nu este funcțional în prezent. Totuși, pentru a afla informații despre ofertele acestora în 2017 pentru contractele de RCA, puteți contacta asigurătorii prin modalitățile prezentate pe site-urile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
rca
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noi tarife RCA în 2017: Calculează AICI cât te costă ASIGURAREA OBLIGATORIE a maşinii în acest an, în funcţie de asigurator