Antena Meniu Search
x

O bătrână din Sibiu aduce acuzaţii grave personalului medical din două spitale. Femeia se plânge că fiica sa a murit cu zile

Femeia spune că fiica ei, de 39 de ani, a murit cu zile după ce a fost plimbată de la o unitate spitalicească la alta.

Vezi și

Femeia spune că fiica ei, de 39 de ani, a murit cu zile după ce a fost plimbată de la o unitate spitalicească la alta. La asta s-ar fi adăugat şi lunga aşteptare în faţa cabinetelor până a fost băgată în seamă.

S-a întâmplat pe 28 decembrie, imediat după Crăciun.

Speriată, femeia s-a dus cu un taxi şi şi-a luat fiica. 

Paraschiva Ciorogaru, mama femeii moarte: "Pe drum tot vomita. Oprea omul maşina până vomita. Am ajuns la Urgenţe. Când am ajuns la Urgenţe, am dat să ne băgăm înăuntru. De acolo n-au vrut să ne lase două asistente. Ne-o zbierat, ne-o vorbit foarte urât."

Bătrâna spune că a încercat şi la triaj. Degeaba. 

Paraschiva Ciorogaru, mama femeii moarte: "Doamna de acolo n-a vrut să-mi dea nimic să completez. Să mă duc la Spitalul Militar. Că acolo e lume multă."

Decebal Todăriță, purtător de cuvânt SCJU Sibiu: "Nimeni nu este trimis spre alte unităţi spitaliceşti. Toţi pacienţii, care se prezintă şi sunt înregistraţi la Unitatea de Primiri Urgenţe, sunt investigaţi."

Mama povesteşte că, după ce au fost alungate de la Spitalul Judeţean, au sunat înapoi la taxi. Au plecat la Spitalul Militar. 

Doctor Sorin Ifrim, medic şef CPU, Spitalul Militar Sibiu:  "A fost evaluată în sala de aşteptare, a fost încadrată ca nivel de triaj verde sau 3, asta înseamnă pt noi obligativitatea de a-i consulta in maxim 30 de minute. Pacienta aşteptând i s-a agravat starea de sănătate."

Abia atunci a fost consultată. Era însă mult prea târziu. Tânăra a intrat în comă, iar medicii de la Militar, un spital mai mic şi mai slab dotat, au chemat ambulanţa. Au dus-o din nou la spitalul de unde venise.

Femeia avea tromboembolism pulmonar, care a dus la stop cardio-respirator. Conducerile celor două spitale au demarat anchete în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » O bătrână din Sibiu aduce acuzaţii grave personalului medical din două spitale. Femeia se plânge că fiica sa a murit cu zile