Antena Meniu Search
x

Acuzaţii grave la maternitatea din Rădăuţi, după ce o femeie şi bebeluşul ei au murit, la doar câteva ore de la naştere

Rudele dau vina pe medici. De cealaltă parte, doctorii se apără şi spun că au respectat toate procedurile. O anchetă de amploare a fost deschisă

Vezi și

Rudele dau vina pe medici. De cealaltă parte, doctorii se apără şi spun că au respectat toate procedurile. O anchetă de amploare a fost deschisă

Femeia în vârstă de 40 de ani era din Vicovu de Sus. În urmă cu trei săptămâni primise de la medicul care i-a supravegheat sarcina o recomandare de naștere naturală, deși era cunoscută cu afecțiuni hepatice.

Vinerea trecută, femeia s-a prezentat la spital cu dureri, iar medicii i-au administrat o injecție pentru dilatare. Când au văzut că nu își face efectul au trimis-o pe femeie acasă. Seara, aceasta a revenit la spital deoarece se simțea din ce in ce mai rău.

Abia sambata dimineață, in jurul orei 9 femeia a născut un băiețel de patru kilograme care a primit nota 1 la naștere. Bebeluşul era în stop cardio respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare, dar fără succes. La câteva ore după naștere, femeia a intrat și ea în stop cardiorespirator și a murit.

Familia celor doi este revoltată și vrea să afle adevărul. Femeia mai avea acasă doua fete de 14, respectiv 19 ani. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz. Din primele verificări făcute chiar de conducerea spitalului se pare că protocoalele nu ar fi fost încălcate de medici.

Și Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat în acest caz, la fel şi Colegiul Medicilor. Politia din Suceava a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar acum se așteaptă rezultele necropsiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Acuzaţii grave la maternitatea din Rădăuţi, după ce o femeie şi bebeluşul ei au murit, la doar câteva ore de la naştere