Antena Meniu Search
x

O gravidă din Botoșani, depistată cu Covid-19, a plecat în Africa în loc să stea în carantină. Ce a pățit când a ajuns la spital, după vacanță

O tânără gravidă din Botoșani, care a fost depistată cu Covid-19, a refuzat să stea în carantină și a plecat în vacanță în Africa, după ce și-ar fi făcut un alt test la un laborator din București, al cărui rezultat a fost negativ. 

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 12:55

gravidă sta in dreptul unei ferestre iar pe masă este un test pozitiv la Covid-19
O gravidă din Botoșani, depistată cu Covid-19, a plecat în Africa în loc să stea în carantină. Ce a pățit când a ajuns la spital, după vacanță - Profimedia Images

Monitorul de Botoșani scrie că femeia de 34 de ani a mers la spital cu simptome Covid la începutul lunii decembrie. Testul PCR a rezultat pozitiv, motiv pentru care medicii i-au spus că trebuie să rămână 14 zile în izolare la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie pentru supravegherea bolii şi tratament. 

Test negativ la o clinică privată din București

Femeia a ignorat recomandările medicilor și a mers la București, unde a obținut de la o clinică privată un rezultat negativ la un test PCR. Câteva ore mai târziu, ea a plecat în vacanță în Africa.

Între timp, DSP Botoșani a constatat, în cadrul anchetei epidemiologice, că tânăra nu este la domiciliu și că a părăsit țara. 

Pe acelaşi subiect

Întoarsă din Africa, tânăra a fost găsită din nou pozitivă la Covid-19

La întoarcerea din vacanța exotică, femeia, gravidă în 17 săptămâni, a ajuns din nou la spital, de această dată la Maternitate, din cauza unor dureri. Când i s-au întocmit actele pentru internare, cadrele medicale au observat în calculator că aceasta figura ca fiind pozitivă şi că era în perioada de 14 zile de izolare.

Tânăra a mai fost testată încă o dată, iar rezultatul a ieșit din nou pozitiv, motiv pentru care i-a fost stabilită o nouă perioadă de izolare. Polițiștii au deschis dosar penal, atât pe numele ei, cât și al laboratorului din București.

Clinica privată din București, în atenția polițiștilor

„Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Poliţiştii vor trebui să identifice şi laboratorul privat la care tânăra a avut un rezultat negativ, între două rezultate pozitive, pentru a le cere explicaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O gravidă din Botoșani, depistată cu Covid-19, a plecat în Africa în loc să stea în carantină. Ce a pățit când a ajuns la spital, după vacanță