Antena Meniu Search
x

”Monstrul din spital”. Asistentul medical din SUA, care a violat o femeie în stare vegetativă și a lăsat-o gravidă, a fost condamnat

Fostul asistent medical din SUA, care a violat o pacientă în stare vegetativă și a lăsat-o însărcinată, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Nathan Sutherland, în vârstă de 38 de ani, și-a aflat sentința după ce în septembrie a pledat vinovat la acuzațiile de abuz sexual și de abuz asupra unei persoane vulnerabile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.12.2021, 18:28

”Monstrul din spital”. Asistentul medical din SUA, care a violat o femeie în stare vegetativă și a lăsat-o gravidă, a fost condamnat
”Monstrul din spital”. Asistentul medical din SUA, care a violat o femeie în stare vegetativă și a lăsat-o gravidă, a fost condamnat

Victima de 29 de ani a fost pacientă la centrul medical Hacienda din Arizona timp de aproximativ două decenii. În decembrie ea a născut un băiețel sănătos. Angajații au spus poliției că nu au avut idee că femeia era însărcinată.   

Sutherland a fost arestat după ce ADN-ul său a corespuns unei mostre prelevate de la nou-născut.

„Nu mi-am dat seama că sunt capabil de un act atât de rău și tulburător”, a declarat Sutherland, joi, în instanță, scrie Daily Mail.

Fostul asistent medical a dat vina pe traumele din copilărie

Pe acelaşi subiect

Fostul asistent a încercat să-și găsească scuze pentru fapta sa oribilă spunând că în copilărie a fost agresat sexual într-un orfelinat și că a fost neglijat de mama sa.

„Pentru victimă, îmi pare foarte rău. Nu merita să fie rănită”, a spus el în instanță joi. „Indiferent ce se întâmpla în viața mea personală și cu ce demoni mă luptam. Nu aveam dreptul să o fac să treacă prin așa ceva. Niciun cuvânt nu poate exprima cât de rău îmi pare rău. Îmi pare sincer rău”, a spus fostul asistent medical.  

Victima fostului asistent a fost o femeie de 29 de ani în stare vegetativă 

Victima fostului asistent medical a fost internată la Hacienda timp de 26 de ani, până la nașterea copilului. Condițiile ei medicale derivă dintr-o tulburare a creierului care a cauzat tulburări motorii și cognitive și pierderea vederii. De asemenea, a rămas fără nicio utilizare funcțională a membrelor. Nu este clar dacă femeia a fost mutată într-un alt spital.

Ca urmare a izbucnirii scandalului în presă, Sutherland a fost concediat de la locul de muncă și a renunțat voluntar licența de asistent medical după arestarea sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » ”Monstrul din spital”. Asistentul medical din SUA, care a violat o femeie în stare vegetativă și a lăsat-o gravidă, a fost condamnat