Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto O lebădă rănită, salvată de comisarii Gărzii de Mediu din judeţul Timiş. Cât este amenda pentru cei care deţin păsări sau animale sălbatice nedeclarate

Comisarii Gărzii de Mediu Timiş au salvat o lebădă rănită, aflată pe lacul din comuna Dumbrăviţa, de lângă Timişoara. Pasărea a fost predată unei asociaţii, iar după însănătoşire va fi eliberată în habitatul natural, relatează news.ro.

De Redactia Observator la 28.10.2022, 14:38
O lebădă rănită, salvată de comisarii Gărzii de Mediu din judeţul Timiş
O lebădă rănită, salvată de comisarii Gărzii de Mediu din judeţul Timiş - Garda de Mediu Timiş

”O lebădă, care cuibăreşte pe lacul din localitatea Dumbraviţa, judeţul Timiş, fiind rănită, a fost preluată de comisarii GNM - CJ Timiş şi încredinţată în custodie unei asociaţii care se ocupă cu îngrijirea păsărilor, până la atingerea stării fiziologice normale, urmând ca după însănătoşirea acesteia să fie eliberată în habitatul natural”, precizează Garda de Mediu Timiş, într-un comunicat de presă, de vineri.

Amendă pentru cei care nu declară animalele sălbatice

Garda de Mediu Timiş atrage atenţia celor care deţin păsări sau animale sălbatice, că au obligaţia de a declara aceste exemplare.

”Atragem atenţia pe această cale asupra faptului că price persoana fizică sau reprezentantul unei persoane juridice care deţine accidental exemplare de faună sălbatică sau cadavre ale acestora are obligaţia să le declare la comisariatele judeţeane ale Gărzii Naţionale de Mediu şi să semneze declaraţia privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007.

Nedeclararea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice”, precizează sursa citată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » O lebădă rănită, salvată de comisarii Gărzii de Mediu din judeţul Timiş. Cât este amenda pentru cei care deţin păsări sau animale sălbatice nedeclarate

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria: Peste 5.000 de morți, cel puțin 20.534 răniți și 243 de replici după...

Dezastru în Turcia și Siria: Peste 5.000 de morți, cel puțin 20.534 răniți și 243 de replici după cutremure